adscode
adscode

Buruk Bir Bayram

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Buruk Bir Bayram

Buruk Bir Bayram
Türkiye'den Haberler
Manisa Soma'da kaybettiğimiz madencilerin ve ailelerinin acısını içimizde hissettiğimiz 19 Mayıs gününde Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, yurttaşına değer veren Atamızı bir kez daha özlemle anıyoruz.
Özgürlük ve bağımsızlık yolunda Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a ayak bastığı günün 95. yılında ülkemizde yaşanılan karanlık günlerin sorumlularını, yurttaşını hor görenleri ve bu anlayışı kınıyoruz.Kurtuluş Savaşı'mızın ilk adımının atıldığı 16 Mayıs 1919 tarihi, ülkemizde ümmetten ulusa, tutsaklıktan özgürlüğe ve bağımsızlığa geçişin ilk adımlarının atıldığı gündür.

Ülkesini içinde bulunduğu karanlıktan çıkarmak isteyen, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışıyla tüm ülkeyi aydınlatacak bir hareketi başlatmış ve kurtuluş meşalesini yakmıştır.

Atatürk bir konuşmasında “Ben 19 Mayıs’ta doğdum” demiştir.

Atatürk’ün bağımsızlık ışığını yaktığı 19 Mayıs’ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs’ın tarihimizdeki yerini ve önemini göstermektedir. Çünkü 19 Mayıs 1919 ülkenin aydınlık geleceği için atılan ilk adımdır.

Bilindiği gibi, 27.5.1935 tarihli Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkında 2739 sayılı Kanunla 19 Mayıs’ların “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanacağı kabul edilmiştir.19 Mayıs ulusal bayramının adı, Atamızın doğumunun 100. yıl dönümünde, 1981 yılında «Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı » olarak değiştirilmiştir.

Günümüzde yaşanan tüm olumsuzluklara karşın, elele verdiğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerleme umuduyla, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan, 19 Mayıs’ın 95. yılında, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.

Nazan Moroğlu, İKKB Koordinatörü

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)