adscode
adscode

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anılıyor.

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz
Türkiye'den Haberler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer devlet erkanı, Anıtkabir'de Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.
 
Aynı anda tüm yurtta sirenler çaldı ve bayraklar yarıya indirildi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anıtkabir'deki törenin ardından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ATO Congresium'da düzenlenen törene katılacak. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında da TBMM Atatürk Anıtı'nda anma töreni gerçekleştirilecek.
 


ANITKABİR'DE BİR İLK
 

Bu yıl 10 Kasım'da Anıtkabir'de de bir ilk var. Devlet töreni kapsamında Türk Yıldızları ve Solotürk'ün, Anıtkabir üzerinde ilk defa saygı uçuşu gerçekleştirmesi planlandı.
 
Uçuş kapsamında ayrıca Türk Yıldızları'nca Anıtkabir üzerinde kalp  çizilecek. Solotürk ise bir F-16'nın uçabileceği en düşük hızda Anıtkabir  üzerinden "yavaş geçiş" gerçekleştiriyor.
 
'ASALETİNİ ÖZLEDİK'
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nce de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla afiş hazırlandı.
 
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, hazırlanan 4 farklı afişe yer verildi.
 
"Asaletini, zarafetini, bilgeliğini...Seni özledik", "Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz" ve "Bizimle bizde yaşıyorsun" ifadelerinin kullanıldığı afişlerde, Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşların fotoğrafları da yer aldı. Bir afişte ise Anıtkabir'de gönüllüler tarafından oluşturulan Atatürk portresi ve imzası kullanıldı.


Milliyet

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)