adscode
adscode

BVU, MAURİTİUS FAHRİ BAŞKONSOLOSLUĞU VE AFRİKA-TÜRKİYE İNİSİYATİFİNİ KONUK ETTİ

Bezmialem Vakıf Üniversitesi, THY’nin etkinlik sponsorluğu kapsamında Mauritius Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosluğu ve Afrika-Türkiye İnisiyatifini konuk etti.

 BVU, MAURİTİUS FAHRİ BAŞKONSOLOSLUĞU VE AFRİKA-TÜRKİYE İNİSİYATİFİNİ KONUK ETTİ
Üniversite
 

Bezmialem Vakıf Üniversitesi tarihi binasında gerçekleşen öğle yemeğine Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, BVU Mütevelli Heyeti Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Gül ve Prof. Dr. Aydın Gülan, BVU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ethem Güneren, Başbakanlık Danışmanı Ömer Faruk Korkmaz, BVU Genel Sekreteri Zeynep Gökçen, BVU Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erdal Tekarslan, BVU Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas, THY Satış Bşk. Yard. Said Şamil Karakaş, Mauritius Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Öncü, BVU Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Emin Agar, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Necdet Yılmaz, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Muhammed Tandoğan, FSM Vakıf Üniversitesi Öğrt. Gör Dr. Olcay Aydemir, THY Satış Uzmanı İbrahim Hakkı Ünal, Yazma Eser Uzmanı Menderes Velioğlu, Yazar Mehmet Şevket Eygi ve Dr. Ahmet Uçar ile Mairitius Devleti’ni temsilen çok sayıda bürokrat, akademisyen ve vakıf temsilcisi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ethem Güneren, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin tarihini ve Bezmialem Valide Sultan’ın hayırlarını anlattı. Günümüzde hastane ve üniversite olarak Bezmialem Valide Sultan’ın mirasını devam ettirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ethem Güneren, “Üniversitemiz Türkiye’nin en önemli sağlık üniversitelerinden birisidir. Bugün 4 fakültemiz ve 1 meslek yüksekokulumuzla hizmet veriyoruz. Üniversite ve hastanemizle Bezmialem Valide Sultan’ın hayır geleneğini devam ettiriyoruz” dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastane Genel Koordinatörü Prof. Dr. Adem Akçakaya ise iki ülke ilişkilerinin gelişmesinin son derece önemli olduğunu söyleyerek, “THY sponsorluğunda Mauritius’tan gelen misafirlerimizi üniversitemizde ağırladık. Akademik, turizm ve siyasi açıdan iki ülke neler yapabilir bunları konuştuk. Güzel bir öğle yemeği yedik ve birbirimizi tanıdık. Mütevelli Heyetimiz, Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekterimiz ve birçok akademisyenimiz buradaydı. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasında öğrenci değişimleri olabilir. Burada Mauritius’un her kesiminden insan vardı. THY’ye de bu etkinliği organize etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah daha birçok ülke ile ilişkilerimizi geliştirerek iş birliğimizi sürdürürüz” şeklinde konuştu.

Mairitius Devleti Türkiye Fahri Konsolosu Ahmet Kemal Öncü ise “Mauritius tarafından Türkiye’ye düzenlenen en kapsamlı ziyareti gerçekleştirdik. Mauritius’un dini liderleri ve kanaat önderleri bugün burada aramızda. Büyük bir heyetle 4 günlüğüne buraya geldiler ve

ülkelerine güzel anılarla döneceklerini umuyoruz. Mauritius ve Türkiye arasında tarihi bağlar var. Son dönemde bu bağlar daha da gelişti. Konuklarımız dedelerinin dedelerimizle olan bağlarını yerinde görmek istediler o yüzden böylesine bir tarihi bağ gelişti. Sultanahmet Topkapı Sarayı gibi İstanbul’un manevi yerlerini gezdik. Bugün Bezmialem’deyiz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Bu tür etkinlikler sayesinde ülkemizin mirasını tüm dünyaya tanıtıyoruz. Buradaki bazı üniversiteler ile öğrenci değişim programlarını da görüştük. Umarım ileriki dönemde bu çalışmalar devam eder” dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte Bezmialem Vakıf Üniversitesi yönetici ve akademisyenleri ile Mauritius Müslüman Cemaatinin önde gelen delegasyonu, akademisyenleri ve turizmcilerinden oluşan heyet, İslam Medeniyeti, Osmanlı’ da Vakıf Kültürü, Afrika’ da Sürdürülebilir Kalkınma hususları ve yerel sorunlarını ele aldı. Etkinlik kapsamında ayrıca, bilim ve ilim insanlarının görüşlerinin paylaşıldığı öğle yemeği ile birlikte bir dizi sunumlar gerçekleştirildi.

İletişim ve Bilgi için: Şehlem Ertekin Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü sertekin@bezmialem.edu.tr 0 530 142 98 99


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)