adscode
adscode

Çalışanların Yüzde 43'ü İşinden Memnun Değil

Eleman.net iş yerinde çalışma nedenlerini araştırdı;Çalışanların yüzde 43'ü başka iş bulamadığı için mevcut iş yerinde çalışıyor

Çalışanların Yüzde 43'ü İşinden Memnun Değil
Türkiye'den Haberler
Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in 11 bin 418 çalışan arasında gerçekleştirdiği İş Yerinde Çalışma Nedenleri Araştırma Çalışmasına göre, çalışanların yüzde 43'ü işinden memnun olmamasına rağmen, başka bir iş bulamadığı için şu anki işinde çalışmaya devam ediyor. Çalışanların sadece yüzde 20'si mevcut işini sevdiği için işyerinde çalışmayı sürdürürken, yüzde 13'ü evine yakın olduğu için mevcut işinde çalışmayı tercih ediyor. Araştırma çalışması, çalışanların sadece yüzde 12'lik kısmının aldığı ücretten memnun olduğunu gösteriyor. Çalışanların yüzde 5'i iş arkadaşlarıyla kurduğu duygusal bağ nedeniyle, yüzde 4'ü patronunu sevdiği için iş yerinde çalışmaya devam ediyor. Yüzde 3'lük bir kesim ise mevcut işinde aile şirketi olduğu için çalışıyor.

Çalışma hayatının getirdiği zorluklar, çalışanları başka iş aramaya yönlendirirken, mevcut işinde beklentilerini karşılayamayan çalışanlar, iş bulmadan iş değiştirmeyi tercih etmiyor. Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in gerçekleştirdiği iş yerinde çalışma nedenlerine yönelik araştırma çalışması, bu tespitin bir kez daha altını çiziyor. Buna göre, çalışanların yüzde 43'ü mevcut işinden memnun olmamasına rağmen, henüz başka bir iş bulamadığı için çalışmaya devam ediyor. Araştırma çalışması, çalışanların yüzde 20'sinin mevcut işini sevdiği için işyerinde çalışmayı sürdürdüğünü, yüzde 13'ünün ise evine yakın olduğu iş yerinde çalışmayı tercih ettiğini ortaya koyuyor. Öte yandan, araştırma çalışanların sadece yüzde 12'lik kısmının aldığı ücretten memnun olduğunu gösteriyor. Çalışanların yüzde 5'i iş arkadaşlarıyla kurduğu duygusal bağ nedeniyle, yüzde 4'ü patronunu sevdiği için iş yerinde çalışmaya devam ediyor. Yüzde 3'lük bir kesim ise mevcut işinde aile şirketi olduğu için çalışıyor.
 
Katma değer için motivasyon şart
Çalışanların bir iş yerinden beklentilerinin kariyer planlamaları doğrultusunda şekillendiğini, ancak genel olarak beklentinin doygun maaş, terfi, eve yakınlık, iş yerindeki arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kurmak olarak sıralandığını vurgulayan Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
"Çalışanlar açısından bakıldığında beklentide öncelikli olan doygun maaş, terfi, eve yakınlık, iş yerindeki arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kurmak gibi etkenler, bir çalışanın uzun soluklu olarak o işte çalışmasına yetmiyor. Çalışanlar için iş yerinde takdir görmek, motive olmasını da beraberinde getiriyor. Çalışanların iş yerini sahiplenmeleri için gerekli olan motivasyonun sağlanması, performansı artıran en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor. Yöneticiler, çalışanların aidiyet duygusunun oluşması için motivasyonu artırmanın önemini fark etmeye başladı. Bugün büyük ve küçük ölçekli şirketler bu yönde çalışmalar sürdürüyor."
Çalışanların iş yerinde çalışmak konusunda hevesli ve istekli olmasının, o iş yerine maddi manevi bir katma değer kazandırdığını ifade eden Ünsal, yöneticilerin çalışanların beklentilerini karşıladıkları müddetçe çalışanlardan bekledikleri verimi alabileceklerini sözlerine ekledi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)