adscode
adscode

Çanakkale'nin hikayesi "Son Mektup" vizyona hazırlanıyor

​Çanakkale Savaşları'nı, bir yüzbaşı ile hemşirenin öyküsü çerçevesinde anlatacak olan ve gelecek yıl şubat ayında vizyona girmesi planlanan "Son Mektup" filminin çekimleri, Gelibolu Yarımadası'nda sıcak…

Çanakkale'nin hikayesi "Son Mektup" vizyona hazırlanıyor
Kültür Sanat
Yönetmenliğini Özhan Eren'in üstlendiği filmin sahneleri, Eceabat ilçesindeki Namazgah ve Mecidiye tabyaları ile Sarı Kule'de sıcak havaya rağmen aralıksız çekiliyor.

Başrollerini Tansel Öngel ve Nesrin Cavadzade'nin paylaştığı filmde, "Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal hemşirenin hikayesi" anlatılıyor.

Hava sahnelerinin çekimlerini özel bir teknikle yaptıran Eren, 1915 yılındaki savaşta kullanılan Türk, Alman, İngiliz ve Fransız kuvvetlerine ait 4 savaş uçağını, 3 yıllık çalışma sonucu yeniden imal ettirdi.

Filmin hava görüntülerini de özel bir stüdyoda yeni nesil teknikler kullanarak hayata geçiren Eren, uçakların açık hava çekimlerini, Çanakkale'de kurulan dev çekim platosunda yaptıracak.

Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin vizyon tarihini 27 Şubat 2015 olarak belirlediklerini söyledi.

Çok kutsal ve aziz olan bir hatırayı sinema filmi aracılığıyla yad etmeyi amaçladıklarını belirten Eren, "Yaklaşık 100 yıl önce büyük bir harbin yaşandığı, isimlerini bilmediğimiz yüz binlerce askerin, subayın bu topraklarda adım adım dolaştığı yerlerde bugün biz çok büyük rahatlıklarla gezip film çekiyoruz. Allah hepsine gani gani rahmet etsin" dedi.

Bölgede adım başı dua ederek dolaştıklarını aktaran Eren, Çanakkale Savaşları'nı, birlik, beraberlik, dayanışma, fedakarlık ve cesaretin yüz binlerce kişi tarafından sergilendiği bir hadise diye niteledi.

Çanakkale'nin, savaşın çok ötesinde bir destan olduğunu vurgulayan Eren, şöyle konuştu:

"Çanakkale'yi tam bir üs edindik. Bataryalarda, Namazgah ve Rumeli Mecidiye tabyalarında çekimler yaptık. Diğer ekibimiz Kilitbahir Kalesi'nde çekimleri gerçekleştirdi. Film, yaklaşık 10 haftayı geçkin bir sürede tamamlanacak. Bunun sadece bir günü İstanbul'da. Yakın bir yer olması nedeniyle bir günümüz de Bozcaada'da geçecek. Filmin teknik kadrosu 140 kişiden oluşuyor, oyuncu ve figüranlarla 250-300'ü buluyor. Filmin yapımcısı ve yönetmeni olarak bir hedef gözettim. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu büyük destan ve destanı yazan isimsiz kahramanlarımızın şanına, aziz hatırasına yakışır bir film olsun diye senelerdir uğraşıyorum. İnşallah onlara yakışır bir film olur, izleyenler de memnun kalır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)