adscode
adscode

'Çerçeve Tamam Sıra Kurgulamaya Geldi'

Bakan Avcı dershanelerin dönüşümüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'Çerçeve Tamam Sıra Kurgulamaya Geldi'
Kurslar
Bakan Avcı, dersanecilerle yaptığı görüşmeler sonrası aldığı önerileri Bakanlar Kurulu'na taşıdıklarını söyledi. Avcı, Ocak ayında  dersanelerin dönüştürülmesi ve Milli Eğitim'le entegre hale gelmesi için tasarı Meclis'e sunulacağını söyledi.
Ailelerin, dersanelerin ve çocukların mağdur olmaması için azami gayret gösterdiklerini söyleyen Avcı,  hazırlık sürecini dersane temsilcilerle birlikte sürdüreceklerini söyledi.
Dersane temsilcileri adına Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR)dernek başkanı  Faruk Köprülü 3600 dersane ve 100 bine yakın çalışanları bulunduğunu dile getirerek bugüne kadar sadece düşüncelerini dile getirdiklerini anlattı.  Köprülü, bir yıl daha dersane kayıtları devam edeceğini,  sektörün hiçbir kesiminin mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Çözüm Dersaneleri sahibi Nazım Maviş,  bugüne kadar yaklaşımdan mutlu olduklarını dönüşüm için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Nabi Avcı dersanelerle ilgili tasarının genel bir çerçevesinin yapıldığını Aralık ayında dersanecilerle yapılacak görüşmeler sonrasında tasarının kesin hale geleceğini söyledi.
Avcı,  bazı dersanelerin daha çabuk adaptasyon içinde olabileceğini bazılarının  daha uzun sürede dönüşüm yaşayabileceğini belirterek tüm dersaneleri ayrı ayrı değerlendirerek  en verimli ve rasyonel şekilde değerlendirileceğini söyledi.
Avcı, 2015-2016 itibarı ile  eğitimde yeni bir döneme başlayacaklarını bununla birlikte öğretmenler, Fatih Projesi, eğitim alanlarını da kapsayan eğitim konusunda üzerinde çalıştıkları birçok konu olduğunu bununla ilgili de önümüzdeki günlerde detaylı açıklamalar yapacaklarını söyledi.





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)