adscode
adscode

Çevre Lisesi Öğrencileri Harvard MUN (Model Birleşmiş Milletler) Konferansında

Çevre Lisesi öğrencileri, geleceğin liderlerinin katıldığı Birleşmiş Milletler’in simülasyonu şeklinde gerçekleşen Harvard MUN Konferansı’nda (Model United Nations) Kamerun’u temsil etti.

Çevre Lisesi Öğrencileri Harvard MUN (Model Birleşmiş Milletler) Konferansında
Lise
Çevre Koleji, dünya sorunlarının paylaşıldığı, çözümler sunulduğu platform olan ve dünyanın en eski MUN konferansı olan HMUN 2017’ye katıldı.

Bu sene 64.sü gerçekleşen ve akademik otoriteler tarafından dünyanın en prestijli konferansı kabul edilen HMUN 2017’ye, 34 farklı ülkeden gelen 3000 lise öğrencisi dünya sorunlarını tartışıp çözüm önerileri sundu.

Rekor sayıda katılımcıdan oluşan konferansa, Çevre Lisesi Kamerun delegasyonu olarak katıldı. Bu sene başta Birleşmiş Milletler Genel Meclisi (United Nations General Assembly, GA), Ekonomik ve Finansal (Economic and Financial, ECOFIN), Sosyal, İnsani ve Kültürel (Social, Humanitarian and Cultural, SOCHUM), Özel Politik ve Bağımsızlaşma (Special Political and Decolonization, SPECPOL), Yasal Komite (Legal Commitee) olmak üzere toplam 31 komite vardı.

Konferanslar öncesinde yoğun bir hazırlık sürecinden geçen Çevre Koleji MUN kulübü öğrencileri, uluslararası ilişkiler, dünya sorunları ve güncel olaylarla ilgili detaylı bir çalışma içine girip, konferansta temsil ettikleri Kamerun için farklı bakış açılarıyla ülke sorunlarına çözüm getirecek yasa tasarıları hazırladı.

Katıldıkları konferanslarda ise Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen gençlerle birlikte sorunlara getirdikleri çözümleri tartışarak, münazara ederek ve diplomasinin taktiklerini kullanarak Birleşmiş Milletler için önergeler hazırladı.

MUN Konferansı’nın son gününde ise her komitede bulunan delegeler bir önerge hazırladı. Önergeler, münazara edilerek delegeler tarafından oylandı. 


MUN (Model United Nations) Nedir?

MUN, içerik ve şekil olarak Birleşmiş Milletler toplantılarının öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünya’nın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN Konferansı’nda gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır.

MUN, üniversiteler, eğitim kuruluşları ve Dünya’nın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite ve referans olarak kabul edilmektedir. MUN Konferansı’nın sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler’e gönderilmektedir. 

Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferansı’nda öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev almaktadır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)