adscode
adscode

Çevreci öğrenciler iş başında!

Büyük Kolej öğrencileri, çöplüğün bulunduğu yere ağaç dikerek çevrenin yeşillendirilmesine katkıda bulundular...

Çevreci öğrenciler iş başında!
Ortaokul

 

Mamak’ta özel sektöre 49 yıllığına devredilen Ankara Çöplüğünü gezen ve ağaç diken Büyük Kolej öğrencilerine, çöplüğün işletmecisi olan firma yetkililerince çöplük alanındaki değişim ile ilgili bilgi verildi ve serada yetiştirilen domatesler ikram edildi.

 

Mamak Çöplüğünün işletmesini alan ITC firmasının yetkilisi Dr. Başak Çelik, öğrencilere yaptığı açıklamada, çöplük alanının içerisine borular döşendikten sonra, tüm alanın üzerinin toprak ile örtüldüğünü belirterek, toprak altında çürüyen çöplerden, döşenen borular aracılığı ile metan gazı elde ettiklerini belirtti.

Metan gazından yakıt, yakıttan elektrik, elektrikten ısıtma ve ısıtmadan seralarda domates ve su yosunu üretilmesinin öyküsünü dinleyen ve gözlemleyen Büyük Kolej öğrencileri, arazinin de geri dönüşümüne katkıda bulunmak için çöplüğün yeşillendirilmesi çalışmalarına katıldı ve çam fideleri diktiler.

Yeni gelen çöplerin ise ayrıştırıldıktan sonra geri dönüşüm sağlanmak üzere yeniden fabrikalara gönderilmesinin öyküsünü dinleyen ve serada yetiştirilen domateslerden de yiyen Büyük Kolej öğrencileri, önümüzdeki aylarda çöplük alanına bine yakın ağaç fidesi dikmeye de söz verdiler.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)