adscode
adscode

CHP, Hangi Bakanlıkları İstiyor?

CHP, bakın hangi bakanlıkları istiyor;

 CHP, Hangi Bakanlıkları İstiyor?
Türkiye'den Haberler
Milliyet'te yer alan habere göre, CHP kurmaylarının bir bölümü, Ak Parti-MHP koalisyonu olasılığının en mümkün hükümet senaryosu olacağına işaret ederken, bu durumda solun tüm unsurlarının toplumsal muhalefeti örerek, bir sonraki seçimlerde oy artırmayı sağlayabileceğine dikkat çekiyor.

CHP’li bazı kurmaylar da, Ak Parti ile koalisyon kuracak partinin, bir sonraki seçimlerde ciddi oy kaybına uğrayacağı düşüncesine sahip. Bu nedenle “Büyük Koalisyon” fikrini dillendirmemeye özen gösteren aynı kurmaylar, MHP’nin de Ak Parti ile bir koalisyon kurmasının mümkün olmadığına inanıyor.

İş dünyasının bir süredir gündemlerinde tuttuğu Almanyatipi büyük koalisyon için Ak Parti ve CHP’nin biraraya gelebileceğine, CHP içinde inananların sayısı oldukça az. Alınan bilgilere göre, buna rağmen bu yönde bir koalisyon ihtimali olursa, CHP, İçişleri, Dışişleri, Adalet, Milli eğitim gibi icracı bakanlıkları yönetecek, ekonominin dümeni ise bir iki bakanlık hariç Ak Parti’de olacak. CHP yönetimi “erken seçim” olasılığının mümkün olmadığını, 7 Haziran sonrası oluşan aritmetiğin “şu ya da bu şekilde” hükümet kurulmasını sağlayacağını değerlendiriyor.

(milliyet)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)