adscode
adscode

CHP'den sözleşmeli öğretmenlik sistemine tepki!

CHP'li Lale Karabıyık, sözleşmeli istihdam sistemine tamamen karşı olduklarını belirterek, “Bu sistemin geçtiğimiz süreçte de yarattığı sorunları gördük” şeklinde konuştu.

CHP'den sözleşmeli öğretmenlik sistemine tepki!
Eğitim
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ve 03/08/2016 tarih ve 29790 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik gereğince tekrar başlanan sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. CHP’nin sözleşmeli öğretmenlik sisteminin sakıncalarından defalarca bahsettiğini hatırlatan Karabıyık, “Bu sistemin geçtiğimiz süreçte de yarattığı sorunları gördük” şeklinde konuştu.

Bu sürecin aslında 15 Temmuz Darbe girişimi öncesi Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna getirilen Kanun Tasarısı ile başladığını, bu tasarıda sözleşmeli öğretmenliğin gündeme getirildiğini ve tasarı metninin komisyonda kabul edildiğini ifade eden CHP’li Karabıyık, “8 Ağustos 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı 15.000 sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili süreci başlatmış oldu” dedi.

SÖZLÜ SINAVLAR EĞİTİMİN SİYASİLEŞMESİNE VE ŞAİBELERE AÇIKTIR!
Eğitim sisteminin siyasetin arka bahçesi olmaması gerektiğini her zaman söylediklerinin altını çizen Lale Karabıyık, açıklamasında “Yine vurguluyoruz ki eğitimcilerin atanmasında sözlü sınavlar sübjektif kriterler içerir, itirazı zordur, eğitimin siyasileşmesine ve şaibelere daha fazla açıktır” sözlerine yer verdi.

YANLIŞLAR YANLIŞLA DÜZELTİLEMEZ!
CHP olarak daima iş güvencesine dayalı objektif kriterler ile öğretmen ataması yapılması gerektiğini vurguladıklarını dile getiren CHP’li Vekil, “Çünkü doğru olan budur. Yanlışlar yanlışla düzeltilemez” dedi.
Zaten sözlü sınavla sözleşmeli öğretmenliğe atanacak olanların aday öğretmenlik sürecinde de sözlü ve yazılı sınava tabi olacaklarını hatırlatan Karabıyık, “Bugün Milli Eğitim Bakanı, bundan sonra atanacak öğretmenlerin tamamının sözleşmeli olacağını ve 4 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra kadroya geçeceğini ve 2 yıl daha zorunlu olarak çalıştığı bölgede kalacağını belirtti. Yani bu uygulama artık kalıcı olacak” ifadelerine yer verdi.

BU UYGULAMA ÇEŞİTLİ SAKINCALARI DA BERABERİNDE GETİREBİLİR
Bu uygulamanın çeşitli sakıncaları da beraberinde getirebileceğini söyleyen Lale Karabıyık, “Liyakatın önemini kötü örneklerle anladığımız şu süreçte KPSS’yi bertaraf eder nitelikte, kariyer ve liyakat ilkelerini hiçe sayan sözlü sınav uygulaması ve bu sınava ilişkin bağlı hükümlerin, Anayasal eşitlik ilkesine de aykırı olduğu görüşündeyim. Sözleşmeli öğretmenlik, öğretmenler arasındaki çalışma barışını da bozabilir. Daha önce denenmiş ancak çeşitli sakıncalar yaratmış olan sözleşmeli öğretmenlik sistemine neden tekrar dönüldüğünü anlamak mümkün değildir. Liyakat esasına dayalı kadrolu atamalar yapılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi sözleşmeli istihdam sistemine tamamen karşıdır” açıklamasında bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)