adscode
adscode

Cin Ali Gitti, Matematikçi Bilge Geldi

4+4+4 sistemiyle birlikte merak konusu olan yeni müfredat açıklandı. Bu yıl ilk kez okula başlayacak olan 60/66 aylık öğrenciler için hazırlanan müfredata ‘Ellerim Tombik Tombik’ ve ‘Yerden Yüksek’ gibi…

Cin Ali Gitti, Matematikçi Bilge Geldi
Ortaokul
Ellerim tombik tombik müfredata girdi *1-4. sınıflarda uygulanacak ‘Oyun ve Fiziki Etkinlikler’ dersinde uygulanacak oyunlar da belli oldu. Oyunlardan bazıları şöyle: Yağ Satarım Bal Satarım, Köşe Kapmaca, Kurbağa Havuzu, Üç Küçük Kuzu, Bovling, Taş Taş Üstüne, Pazara Gidelim, Ellerim Tombik Tombik, Mikrop, Temizlik, Yerden Yüksek’ 
*Tuvalete teneffüste gidilir. İlkokul 1. sınıfa başlayacak sınıflarda eğitim verecek olan öğretmenler için de bir uyum kitabı hazırlandı. İlk 3 ay uygulanacak uyum haftasında kart sisteminin nasıl kullanılacağı tek tek açıklandı. Çocukların okulda geçirecekleri zaman dilimini onlar için somutlaştırmanın oldukça önemli olduğunu belirtilerek, “Bu durum onların kaygılarını azaltacaktır” denildi. Sanat, oyun ve müzik etkinlikleri için öğretmenlerden kart hazırlamaları istendi. Hangi etkinlik yapılacaksa bu kart tahtaya yapıştırılacak. Kart tahtadan indirildikten sonra çocukların dikkati saate verilecek ve “Etkinliklerimiz bitti, şimdi evlerimize gitme zamanı” denilecek. 
*Öğretmenler öğrencilere teneffüsün ders arası olduğunu, oynama, tuvalete gitme burun silme, su içme gibi ihtiyaçların karşılanması için gerektiğini anlatacaklar. Zil ile başlayıp zil ile bittiğini de açıklayacak olan öğretmenler teneffüse öğrencileri şarkı söyleyerek alıştıracaklar: “Zil çaldı, 1-A yanımda toplandı” gibi. Matematik etkinlikleri ‘Bilge’ karakteri üzerinden öğretilecek. ‘Bilge’ karakterinin yanı sıra ‘Emel, Efe, Arda, Ege , Ela” gibi isimlerdeki karakterler de yer alıyor. 
Kurmanci, Zazaca, Adigece ve Abhazca dersi 10 öğrenciden talep gelmesi halinde Kurmanci, Zazaca, Adigece ve Abhazca sınıfı açılacak. Kurmançi ve Zazaca derslerinin müfredatının hazırlanmasında, üniversitelerdeki uzmanlardan destek alındı. Adigece ve Abhazca içinse sivil toplum örgütlerinin yardımlarına başvuruldu. Derslerin bu yıl kitabı yok, ders materyalleri kullanılacak ama seneye kitap basılması planlanıyor. 
MEB , 4 +4+ 4 eğitim sistemi kapsamında ortaokullarda bu eğitim-öğretim yılından itibaren seçmeli okutulmaya başlanacak Hz. Muhammed’in Hayatı ve Kur’an-ı Kerim derslerinin nasıl işleneceğine ilişkin müfredatını hazırladı. 
Kur’an-ı Kerim dersinde 5’inci sınıfta öğrencilere Arapça harfler, Kur’an’da geçen isimler, harflerin yazılışı, kökenleri, ince ve kalın sesli harfler öğretilecek; daha sonra da Kur’an’ın 14 bölümünden her biri olan surelerin ezberlenmesi ile ayetlerin okunması ve anlamlarının öğretilmesine geçilecek. 6, 7 ve 8’inci sınıflar da sure ve ayetlerin okuması öğretilecek. Kur’an-ı Kerim dersinde ise apdesli olmak zorunlu olmayacak. 
Hz. Muhammed ‘eğlence ve spor’ Hz. Muhammed’in hayatı dersinde şakalaşma, müzik, düğün ve bayramlarda eğlenmek gibi üniteler olacak. 8. sınıflarda ‘eğlence ve spor’ başlıklı ünitede Hz. Muhammed’in spor ve eğlence anlayışı işlenecek. 

Radikal

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)