adscode
adscode

Çin Parlamentosu 'Ulusal Halk Kongresi' üyeleri Yeditepe'de

Çin Halk Cumhuriyeti Yasama organı "Ulusal Halk Kongresi" nin Yasama İşleri Komitesi Başkanı Dr. Karen Ke başkanlığındaki heyet,Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin düzenlediği toplantıda Türk İş…

Çin Parlamentosu 'Ulusal Halk Kongresi' üyeleri Yeditepe'de
Üniversite

 Yeditepe Üniversitesini ziyaret eden Heyette yer alan diğer üyeler  Liu Zuo Jun, Kan Ke, Cai Renjun ve Wu Xiaohua.
 
7 Temmuz 2014 tarihinde Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıyı Yeditepe Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu açtı. Çin Halk Cumhuriyeti ile işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Kabaalioğlu geçtiğimiz yıl da Çin yasama organından gelen heyete Türk Miras Hukuku uygulamaları konusunda brifing verdiklerini hatırlattı.
 
Öğretim üyeleri Prof.Dr. Ali Rıza Okur, Prof.Dr. Savaş Taşkent, Doç.Dr. Hediye Ergin  yanında Türk-İş  Sosyal Güvenlik danışmanı Celal Tozan, TİSK Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu müşaviri  Av. Ulaş Yıldız katılarak açıklamalarda  bulundular..
 
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Çin 'de çok sayıda Hukuk Fakültesi ile gerçekleştirdiği işbirliği programları çerçevesinde bu ülkeden Yüksek Lisans öğrencileri kabul ediyor. Dekan Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu da geçtiğimiz yıl  Nankei ve Beijing Uluslararası Üniversitesi Hukuk Fakültelerinde dersler vermişti.   

Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği ELFA Başkanı olan Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, ELFA ya katılımı Avrupa dışındaki hukuk fakültelerine açarak Çin Hukuk Fakültelerinin de gözlemci üye olmasını sağladı.
 



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)