adscode
adscode

Çin’de yurtdışında eğitim gören öğrenci sayısı 520 bine ulaştı

Çin’de 2015 yılında yurtdışında eğitim gören öğrenci sayısının 520 bine ulaştığı ve öğrencilerden 400 bininin eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine döndüğü bildirildi.

Çin’de yurtdışında eğitim gören öğrenci sayısı 520 bine ulaştı
Dünyadan Haberler
Çin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çin Akademik Değişim Hizmet Merkezi (CSCSE) Başkanı Sun Jianming dün basına yaptığı açıklamada, yurt dışına giden Çinli öğrenci sayısının arttığını, bunun yanı sıra eğitimini bitirdikten sonra ülkeye dönen öğrencilerin sayısında da artış görüldüğünü söyledi.

Sun Jianming, geçen yıl ülkeye dönen öğrencilerin sayısında çift haneli büyüme rakamlarının görüldüğünü, bu oranın yurt dışına giden Çinli öğrenci sayısının artış oranını geride bıraktığını kaydetti. Sun Jianming, söz konusu gelişmenin Çin'in ekonomik büyümesinden ve bazı ülkelerden mezun olan yabancı öğrencilere yönelik politikalardan kaynaklandığına dikkati çekti.

Çin'e eğitim görmek için gelen yabancı öğrencilerin sayısının da sürekli arttığını kaydeden Sun Jianming, bu sayının 2015'te 390 bine ulaştığını, Çin'e en çok Kore Cumhuriyeti'nden ve ABD'den yabancı öğrenci geldiğini sözlerine ekledi.

Çin Uluslararası Radyosu (CRI)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)