adscode
adscode

Çinli Teknoloji Şirketlerinden Dünyayı Değiştirecek Çalışmalar

Dudak okuma teknolojisinden katlanabilir telefonlara ve akıllı elektrik şebekelerine kadar Çinli teknoloji şirketleri, güneybatı Çin'de devam etmekte olan bir fuarda en yeni ileri teknoloji ürünlerini…

Çinli Teknoloji Şirketlerinden Dünyayı Değiştirecek Çalışmalar
Dünyadan Haberler
Liu Jian'ın elektrik şebekesi, Guizhou Eyaletinin başkenti Guiyang'da bulunan 2017 “Çin Uluslararası Büyük Veri Fuarı'nda” düzenlenen bir törenle "Siyah Teknoloji (Black Tech)" ödülüne layık görüldü. Siyah Teknoloji, yenilikçi ve inanılmaz görülen donanım, yazılım ve malzemeler gibi en yeni ürünleri ifade ediyor.
Fengneng (arı gücü) akıllı elektrik şebekesi Liu için büyük bir gelişmeydi. Bu proje 2014'te Guizhou'daki bir yarışmada Liu’nun Tsinghua Üniversitesi'nden bir grupla görüşmesiyle başladı. O ekip şimdi Fengneng olarak bilinen verimli bir elektrik şebekesi geliştirmeye yönelik bir yolculuğa çıktılar.

Liu, yeni şebeke ile ilgili yaptığı açıklamada "Şebeke, elektriği akıllıca kontrol edebiliyor, bir kez açtığınızda, bir bulut bilgi işlem sistemi kullanıcıların elektrik kullanma alışkanlıklarını analiz etmeye başlıyor. Böylece şebeke elektriği ortalama yüzde 20 oranında tasarruf edebiliyor" dedi.
Fuarda ödül alan bir diğer şirket Hydata ise sesinizi duymadan ne hakkıyla konuştuğunuzu bilen dudak okuma teknolojisi geliştirdi. Hydata’da çalışan Liu Qiuwen'e göre, konuşma sırasında farklı sesler ve çeşitli anlamlarla ilgili dudaklarla yapılmış çok sayıda şekil var. Bu yeni teknoloji dudak şekilleri ile sözcükler arasındaki en muhtemel bağlantıları çözmeye dayalı olarak çalışıyor.

İlk on Siyah Teknolojiye ek olarak, büyük veri fuarında 300'den fazla katılımcı, çeşitli yenilikçi yüksek teknoloji ürünlerini sergilediler.

Çin Bilimler Akademisi'nden Wang Hongan, “her Black Tech ürünü bir endüstriyi yeniden şekillendirebilir, hatta bir endüstri yaratabilir” diyerek,   yeni teknoloji ürünlerinin halka fayda sağlayacağını vurguladı.
Çin geçen yıl ulusal bir konferansla teknolojik yenilik için stratejik bir yol haritası belirleyerek bilim ve teknolojide yeniliği teşvik ediyor. Bu teşvikler Çinli şirketlerin daha çok Ar-Ge yatırımı yapmasına olanak sağlayarak Çin ekonomisini yaratıcı ve yüksek teknolojiye dayalı bir ekonomi haline getiriyor.

Çin Uluslararası Radyosu 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)