adscode
adscode

ÇMD’den Genç Liderlere Tam Destek

Çağrı Merkezleri Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen “ÇMD Yöneticileri ile Takım Liderleri Buluşması” etkinliği yoğun ilgi gördü.

ÇMD’den Genç Liderlere Tam Destek
Türkiye'den Haberler
ağrı Merkezleri Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen “ÇMD Yöneticileri ile Takım Liderleri Buluşması” etkinliği yoğun ilgi gördü. Genç liderlerle sektörün gelişimi, çalışan memnuniyeti ve beklentileri konularında sohbet eden ÇMD Yöneticileri, sektörde başarılı bir kariyer edinebilmek için tavsiyelerini ve tecrübelerini de paylaştı.

Anadolu’nun birçok kentindeki en büyük istihdam alanları haline gelen çağrı merkezleri, sektöre özel akademik eğitimlerin ve kariyer fırsatlarının artması ile birlikte genç kuşaklar için kariyer fırsatları sunan uzun dönemli çalışma alanlarından biri haline geliyor. Çağrı Merkezi sektörünün gelişimi, bu alandaki nitelikli istihdamın artırılması ve gelecek kuşak yöneticilerin oluşturulmasına yönelik faaliyetlerini sürdüren Çağrı Merkezleri Derneği, üye kuruluşlarında görev yapan başarılı ve genç yöneticileri “Takım Liderleri Buluşması” etkinliğinde bir araya getirdi. Etkinlikte sektörde başarılı bir kariyer edinebilmek için neler yapılması gerektiği konusunda sohbet edilirken çalışan memnuniyetini arttırmak üzerine de karşılıklı görüş alışverşinde bulunuldu ve sektördeki nitelikli istihdamın sürekliliğinin sağlanmasıını sektörün sağlıklı gelişimi açısından önemi de değerlendirildi.

Çağrı Merkezi sektöründe diğer sektörlere oranla kariyer basamaklarının daha hızlı tırmanabileceğinin önemle vurgulandığı organizasyonda müşteri ilişkilerinden kazanılan deneyimin farklı  sektörlerde ve farklı pozisyonlarda nasıl değerlendirilebileceği tartışıldı.



Toplantıya ev sahipliği yapan Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, sektörün hızla büyüdüğüne vurgu yaparak sektörün Türkiye’nin en önemli istihdam alanlarından biri haline geldiğini ve bu artışın giderek hızlanacağını belirtti. Türkiye’nin 2023 vizyonuna çağrı merkezleri olarak da hazırlandıklarını belirten Tarakçı şöyle dedi, “Çağrı Merkezi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyen bir sektör. Günümüzde 70.000 çalışana sahip olan sektörümüzü daha da büyüterek, 2023’de 360.000 çalışana sahip, yalnızca Türkiye’ye değil, bölge ülkelere de hizmet veren bir sektör olmasını hedefliyoruz. Bu hedefimize doğru ilerlerken çağrı merkezlerinde kariyer hedefleyen, geleceğin yöneticileri olacak, sektörümüzün büyümesine ve gelişimine katkı sağlayacak yenilikçi liderlere olan ihtiyaç hızla artıyor.”

Çağrı Merkezleri kariyer merkezleridir
Çağrı Merkezlerinin kamuoyunda düşünülenin aksine uzun süreli çalışma ortamı ve hızla yükselen kariyer fırsatları sunduğunu belirten Metin Tarakçı, kendisinin de 25 yıl önce kariyerine çağrı merkezi çalışanı olarak başladığını belirtti. Gençlerin azimle ve kendilerini sürekli geliştirerek çalışmaları durumunda, hızla büyüyen sektörde kendi kariyerlerini de kolayca ilerletebileceklerini belirten Tarakçı şöyle dedi, “17 yıl önce üniversiteden mezun olduktan sonra çalışma hayatıma bir çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak başladım. O dönemlerde çevremdeki kişilere ne iş yaptığımı anlatmakta dahi zorlanıyordum. Günümüzde çağrı merkezleri Anadolu’nun birçok kentinde en önemli ve saygın istihdam alanlarını oluşturuyor. Ben 17 yıl içerisinde yalnızca bu alanda kalarak sektörün en üst noktalarından birine ulaştım. Bundan sonra siz genç liderler, hem çalışma arkadaşlarınıza önderlik ederek onların kariyer gelişimlerine fayda sağlayacak hem de sektörümüzü daha ileriye taşıyacak olan yenilikleri uygulayarak bu alanda kendi kariyer basamaklarınızı hızla tırmanacaksınız.”

Eğitimli çalışanlar geliyor
Çağrı Merkezlerinin her zamankinden daha fazla nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduğunu belirten Metin Tarakçı, akademik ve sertifika eğitimleri ile bu alandaki açığı kapatmadan hayati öneme sahip olduğunu belirterek şöyle dedi, “Sektörümüz artık yalnızca müşteri ile ilişki kurmakla kalmıyor, pazarlama, satış, servis ve hatta Ar-Ge birimlerine kaynak sağlayacak olan verinin toplanması, yönetilmesi ve analiz edilmesine yardımcı oluyor. Kurumlar her geçen gün Çağrı Merkezlerine farklı iş kaynakları için ihtiyaç duyuyor ve yaptığımız işin tanımı hızla genişliyor. Çağrı Merkezleri gelecekte farklı akademik geçmişe, farklı tecrübelere ve kendini yetiştirmiş nitelikli personele çok daha fazla gerek duyarken, tüm bu ekipleri yönetecek liderlere olan ihtiyaç hızla artacak. Bu sektörde kendini geliştiren, tüm dünyadaki gelişmeleri takip eden, iş yaşantısında yenilikçi yaklaşımlar sunan ve tüm ekibini motive edip ortak hedefe yönlendirebilen liderler hızla parlayacak ve en çok aranan yöneticiler olacaktır.” 



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)