adscode
adscode

CO-OP Eğitim Modeliyle Her Sektöre Bir Cooper

Okulla iş dünyasını buluşturan CO-OP eğitim modeli 3 yaşında. Bahçehir Üniversitesi'nde uygulanan modelle öğrenciler daha mezun olmadan sektörle bağlantı kurup iş sahibi oluyor.

CO-OP Eğitim Modeliyle  Her Sektöre Bir Cooper
Üniversite

Üniversitelerin işgücü yetiştirdikleri sektörlerle sürekli iletişim kurarak mezunlarını sektörlerin istediği şekilde yetiştirmelerini sağlayan eğitim uygulaması Cooperative Education (CO-OP) modeli 3 yıldır Türkiye'de. İlk kez Bahçeşehir Üniversitesi'nde hayata geçen CO-OP iş dünyasının üniversiteye girebilmesi için tüm kapılarını açtı. Müfredatlar iş dünyasından gelecek taleplerle şekillendiriliyor. Bu çerçevede Türkiye'nin en önemli kurum ve kuruluşlarında işe başladıktan sonra verilen kişisel gelişim ve staj yönetimi eğitimleri, üniversitede kredili ders olarak öğrencilerin tercihlerine açıldı. CO-OP derslerini alan öğrenciler kredi ve notun yanı sıra, derse ilişkin sertifikaların da sahibi olabiliyorlar. 
CO-OP partneri olan kurumlar, akademik ve profesyonel eğitimlerini birlikte almış öğrencilerin yetişmesine katkıda bulunuyor, daha sonra istihdam edebilecekleri elemanların eğitiminde sorumluluk almış oluyorlar. Buna karşılık, potansiyel çalışanlarının eğitim maliyetlerini kendilerinin değil, üniversitenin üstlenmesinden yararlanıyor, gelecekteki insan kaynaklarını kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirme ve yönlendirme imkanına sahip oluyorlar. En iyi öğrencilere henüz mezun olmadan ulaşabiliyor, onlarla tanışıp, performanslarını önceden değerlendirme fırsatını bulabiliyorlar.  

HER SEKTÖRDE BİR COOPER VAR
CO-OP eğitimi almaya başlayan öğrencilere COOPER adı veriliyor. Bahçeşehir Üniversitesi'nin toplam 610 partneri bulunuyor. COOPER'larının çalıştığı partnerlerden bazıları şöyle: Aksigorta, AvivaSA, Bosch Termoteknik, Fritolay, Grand Hyatt Otel, Grey İstanbul, Kale Holding, Koç Sistem, McCann Erickson, Radikal Gazetesi, Rahmi Koç Müzesi, Samsung, SANDOZ, Sony, Turkcell, Vakko, Yapı Kredi...

YURTDIŞIYLA İŞBİRLİĞİ
Bahçeşehir Üniversitesi ile hem CO-OP hem de diğer akademik programlar çerçevesinde işbirliği olan Northeastern Üniversitesi'ne yapılan erken başvuru sayısı 16 bine ulaşarak diğer üniversiteler arasında rekor kırdı. Harvard Üniversitesi'ne 4 bin, Boston Üniversitesi'ne ise bin başvuru gerçekleşti. Northeastern Üniversitesi Rektörlük görevini sürdüren Dr. Joseph E. Aoun, her öğrencinin mezun olmadan katılması gereken CO-OP programlarını küresel anlamda da geliştirmek adına 4 sene boyunca iki kez yapma seçeneğinin oluşmasını da sağladı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)