adscode
adscode

Çocuğunu Okula Göndermeyen Veliye Günlük 15 TL Ceza

Milli Eğitim Bakanlığı, 66 aydan geri adım atmayacak. Velilerin, öğretmenlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve doktorların tepkilerine karşın Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı şekilde rapor almayan her…

Çocuğunu Okula Göndermeyen Veliye Günlük 15 TL Ceza
Ortaokul
Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sisteminin en tartışmalı kısmını oluşturan okula başlama yaşında ikinci bir geri adımı atmayacak. Daha önce 60 ayda zorunlu okula başlama yaşını 66 aya çeken ve 60-66 aylık çocukların okula başlatılmasını velilerin isteğine bırakan bakanlık, gelen tüm şikayet ve tepkilere rağmen bu konuda başka bir düzenlemeye, esnekliğe gitmeyecek. 
Raporsuz olmaz
Çocukları 60-66 ay arasında olan veliler, sağlık rapor almadan yazılı başvuru ile çocuklarının ilkokul birinci sınıf yerine okul öncesi eğitime başlatabilecek. Ancak 66 ayı dolduran veya yıl sonuna kadar dolduracak çocuklar ise zorunlu eğitim kapsamında. Bu çocukların zihinsel ve fiziki gelişimlerini tamamlayamadıklarının velileri tarafından ispatlanması halinde yani rapor alınması durumunda, ilkokul birinci sınıf yerine okul öncesine gidebilecekler. Pek çok velinin, doktorun ve sivil toplum kuruluşunun rapora “çocuklar damgalanacak” diyerek karşı çıkmasına rağmen, MEB rapor uygulamasından geri adım atmamakta ısrarlı.
66 ayı doldurduğu ve rapor almadığı halde çocuklarını okula göndermeyen veliler ise günlük 15 TL ceza ödeyecek. Birçok velinin bölgesindeki devlet okullarına çocuklarının 66-72 ay arasında olduğunu belirtip, “Ana sınıfına alamaz mısınız?” başvurusu yaptıkları biliniyor. Bu başvurulardan olumsuz yanıt alan ve maddi durumları yeterli olan velilerin özel okullara başvurdukları ifade ediliyor. Özel okullardaki yapının daha esnek olduğunu düşünen veliler, buralara başvurarak, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 aylık çocuklarının 1. sınıf için erken olduğunu belirterek, “Çocuğum için daha erken, ana sınıfına alın” diye başvuru yapıyor. Ancak özel okullar da, kayıtlarının e-okul üzerinden yapıldığını belirtip, bu durumun söz konusu olmadığı yanıtını veriyor.
Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)