adscode
adscode

Çocuğunuz Hangi İlkokula Kaydoldu

İlkokullara kayıt işlemleri tamamlandı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi'nden öğrenebilecek.

Çocuğunuz Hangi İlkokula Kaydoldu
Ortaokul

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokullara kayıtişlemlerini tamamladı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığın“http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan Veli BilgilendirmeSistemi'nden öğrenebilecek.
Bakanlık'tan yapılan açıklamada 2012-2013 eğitim öğretim yılı için Türkiyegenelindeki tüm resmi ilkokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtlarının;çocukların ulusal adres veri tabanındaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarakil/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanlarıdoğrultusunda e-kayıt sistemi ile yapıldığı duyuruldu.
Mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arasıçocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun ikametlerine en yakın ilkokulayerleştirildiği bildirilerek, velilerimiz bakanlığın “http://www.meb.gov.tr”internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C.kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişimbilgilerini öğrenebilecekleri kaydedildi.
Bu yerleştirmenin aynı zamanda 66 ay ve üzeri çocuklar için kesin kayıtanlamına geleceğinin vurgulandığı açıklamada, velilerin ek herhangi bir evraktemin etmeden, kayıt, katkı parası adı altında zorunlu bir bağış yapmadanokullar açıldığında çocuğunu okula götürmesinin yeterli olacağının altıçizildi.

Özel eğitim ve şehit-gazi çocuklarının kayıtları
 
Açıklamaya göre, okula yerleştirilen öğrenci listeleri, okul yönetimleritarafından velilerin rahatça görebilecekleri okuldaki uygun yerlere asılacak,okulların web sayfalarında yayınlanacak veya telefonla soran velilere bilgiverilecek.
Doğum tarihleri 2007 Nisan-Eylül aylarında bulunan çocuklar da ikametlerineuygun ilkokullara geçici olarak yerleştirildi. Bu yaş grubundaki çocuğunubirinci sınıfa göndermek isteyen velilerin okula yazılı istekte bulunmalarıokula kesin kayıtları için yeterli olacak.
Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemişolup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadarsağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı raporüzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yılertelenebilecek.
Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile şehit ve muharip gazi çocuklarınınistemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri (şehit veya gazilik belgesi,rehberlik araştırma merkezinden alınacak rapor) halinde nakilleri, 2012-2013eğitim öğretim yılı başında istedikleri okullara yapılabilecek. Bunlardışındaki hiçbir kişiye veya gruba ayrıcalık tanınmayacak.

Ara sınıf nakilleri Ağustos ayında

Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişenvatandaşların çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okulasistem tarafından yapılacak. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocuklarınadresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakilleraçıldığında yapılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak adresi ve okulu değişenöğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıtları venakillerinin yapılması sağlanacak.
Yurt dışından gelen, ikametgahı belirlenip nüfus cüzdanı yeni düzenlenençocukların kayıtlarının hiçbir okula çıkmaması durumunda, veliler öncelikleilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe millieğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecek. İlgililer ise ilçeadres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecek.
Resmi ilkokul ve ortaokullara ara sınıflardan öğrenci nakilleri Ağustos ayıiçerisinde açılacak olup, özel okullara, konservatuvarlara ve imam hatiportaokullarına kayıt ve nakillerde adres kontrolü yapılmadığından e-okulişlemleri açıldığında okul yöneticileri tarafından süresi içinde kayıt venakiller yapılabilecek.
e-kayıt işlemlerine ilişkin sıkça sorulan sorular ve cevaplarına bakanlığın“www.meb.gov.tr” internet adresindeki Veli Bilgilendirme Sistemi bölümündenulaşılabilecek.

Hürriyet

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)