adscode
adscode

Çocuk gelişiminde uzaktan öğretim fırsatı

Lise sonrasında yüksekokul okuma fırsatı bulamayanlar, halen çocuk gelişimi sektöründe çalışan ve niteliklerini artırmak isteyenler, çocukları seven ve çocuk gelişimi alanında eğitmen olmak isteyen düze…

Çocuk gelişiminde uzaktan öğretim fırsatı
Eğitim

 

 

Son yıllarda gerek Milli Eğitim gerekse Aile ve Sosyal Politika Bakanlıklarının yürüttüğü bilinçlendirme faaliyetleri ve bu konuda verilen teşvikler neticesinde ailelerin çocuklarını okul öncesi kurumlara gönderme oranları giderek artıyor. Okul öncesi eğitim veren kreş ve gündüz bakım evlerine her geçen gün yenisi ekleniyor.

 

Ağırlıkla özel sektör tarafından açılan bu kurumlar arasında oluşan rekabet ortamı nitelikli eğitmen ihtiyacını beraberinde getiriyor.

 

Uzaktan Eğitim Fırsatı

 

Okul öncesi eğitim alanında yaşanan bu gelişmeler üzerine harekete geçen Kapadokya MYO, sektörde çalışmakta olan lise mezunu eğitmenler ve bir örgün eğitim programına devam edemeyecek durumda olan eğitmen adayları için çocuk gelişimi uzaktan öğretim programı açtı.

 

Programın teorik dersleri akşam saatlerinde uzaktan öğretim yoluyla, uygulamalar ise Ankara, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir’de yüksekokula ait veya anlaşmalı anaokullarında verilecek.

 

Montessori Öğretim Metodu Sertifikalı Çocuk Gelişimi Programı

 

Mesleki eğitimin öncü kuruluşu Kapadokya MYO üç yıl önce açtığı çocuk gelişimi programını yabancı dil ve Montessori öğretim metodu eğitimleriyle destekleyerek ülkemizde çocuk gelişimi eğitimine farklı bir yaklaşım sunmuştu.

 

Yüksekokul yetkilileri tarafından Çocuk Gelişimi Uzaktan öğretim programının uygulama eğitimlerinde de örgün öğretimde olduğu gibi yabancı dil ve Montessori öğretim metodu üzerine yoğunlaşılacağı ifade ediliyor.

 

Program hakkında daha detaylı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)