adscode
adscode

Çocuk ölümleri için toplumsal araştırma

Dünya Çocukları Birliği son aylarda Ülkemizde artan çocuk ölümleri ile ilgili toplumsal araştırma başlattı.Aileler, çocuklar ve akademisyenler ile geniş çaplı bir anket çalışması yapıp, suçun oluş nedenleri…

Çocuk ölümleri için toplumsal araştırma
Türkiye'den Haberler
Dünya Çocukları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gençler Dünya Boks Şampiyonu Mustafa Genç; “Bir baba ve Dünya Çocukları Birliği ailesi olarak yaşanan çocuk ölümlerinden büyük kaygı duymaktayız, en büyük Çocuk STK sı olarak birinci amacımız bu ölümlerin oluş nedenlerini ve çözüm önerilerini araştırıp bir rapor haline getirmek. Bu raporu başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanımızla paylaşmak istiyoruz.

Özellikle belirtmek isterim ki daha önce yaptığımız sosyal sorumluluk projelerinden edindiğimiz tecrübe ile toplumsal iyileşmeye katkı sağlayacak çalışma programları geliştirilmeli, toplumsal bozukluğa neden olan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yapılabilecek çalışmalar hızlandırılmalıdır. Böylece huzur ve güven ortamını daha iyi tahsis edilecektir.

 Çocuklarımızı ve gençlerimizi içinde doğup büyüdükleri kültürün bir parçası olarak toplumun değerlerine saygılı, sağlam karakterli, kendine, ailesine ve milletine hizmet etmeye kararlı, ruh zenginliğine ulaşmış, erdemli kuşaklar olarak yetiştirdiğimiz takdirde bütün olumsuzluklar ortadan kalkacaktır. Bu çalışmalar için STK’lara ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ile Gençlik ve Spor Bakanlığına büyük görevler düşüyor.

Son olarak bu toprakların fertleri olarak her çocuğu kendi geleceğimiz olarak görüp onları bağrımıza basarsak hiçbir sorun kalmayacaktır ” Dedi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)