adscode
adscode

Çocuk Yuvası Çocuksuzluktan Kapandı!

Bitlis'te, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde 30 yıldır hizmet veren çocuk yuvası, yapılan çalışmaların olumlu sonuç vermesi ve yuvada bakıma muhtaç çocuk kalmaması nedeniyle kapatıldı.

Çocuk Yuvası Çocuksuzluktan Kapandı!
Anaokulu

Çocuklara yönelik önleyici tedbirler kapsamında 1982 yılında kentte hizmet vermeye başlayan çocuk yuvası, kimi çocukların barınma ihtiyacının farklı şekillerde giderilmesi, kimisinin de evlere yerleştirilmesinin ardından boşaldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Yoldaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, son yıllarda yaptıkları koruyucu ve önleyici hizmetler sonucunda yuvada barınacak çocuk kalmadığını, bu nedenle de yuvanın kapatıldığını söyledi.
Bakanlığın genel politikasının, 'her çocuğun kendi aile ortamını, sosyal çevreden ayrılmadan farklı modellerle yaşamasını sağlamak' olduğunu anımsatan Yoldaş, şöyle konuştu:
''Birinci önceliğimiz aile ortamıdır. Aile ortamının mümkün olmaması halinde, koruyucu aile sistemi devreye giriyor. Koruyucu ailede yapılan incelemeler ve araştırmalar neticesinde, maddi durumu iyi olan bir aile belirleniyor ve çocuk o aileye veriliyor. Belirli kontroller yapılıyor. Bu iş gönüllü olabildiği gibi ücretli de olabiliyor. Ayrıca 'çocuk evi' dediğimiz bir modelimiz de var. Bu modelde apartmandan bir daire kiralanıyor ve sayıları 5 ile 8 arasında değişen çocuklar bu evlere yerleştiriliyor.''

habertürk-  haberin devamını okumak için tıklayın





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)