adscode
adscode

Çocuklar Doğa Konseptli Anaokulları ile Kefşetmeyi Öğreniyor

Farklı ve ayrıcalıklı eğitim sistemi ile öğrenmeye açık, araştırmacı, spordan sanata kadar hayatın her alanına katılabilen donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Koleji, “Doğa Konseptli Eğitim…

Çocuklar Doğa Konseptli Anaokulları ile Kefşetmeyi Öğreniyor
Anaokulu

 

 

 

 

 

Çocukların sosyal, zihinsel ve kişilik gelişimlerini esas alarak farklı eğitim modelleri geliştiren Doğa Koleji, modern şehir hayatı içinde yetişen çocukları toprak, doğa ve hayvan sevgisiyle tanıştırıyor. Çocuklar, Doğa Koleji’nin anaokullarında uyguladığı Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile yaparak ve yaşayarak öğreniyor, keşfetmenin heyecanına varıyor.

 

 

 

 

 

 

  Ekoloji derslerinde çocuklar sebze meyve yetiştiriyor

Anaokulu tercihinin çocuğun kişiliğini etkileyecek derecede önemli olduğunu hatırlatan Doğa Koleji Anaokulu ve İlkokul Koordinatörü Ayfer Erdem Batı, “Anaokulu eğitiminde her çocuğun bir birey olarak görülmesi çok önemli. Çünkü çocukların sosyal, zihinsel ve kişilik gelişimleri bu yaşlarda oluşuyor. Biz Doğa Koleji olarak, hazırladığımız özel eğitim içerikleriyle, anaokulundan itibaren çocukların bağımsızlık, özgürlük, gelişim ve araştırma gibi değerleri kazanmasını amaçlıyoruz. Öğrencilerin özgür olabilecekleri ortamlar oluşturuyoruz. Bu yüzden doğa aktif bir unsur olarak müfredatımız içinde yer alıyor. Doğa Konseptli Eğitim Modelimizin en önemli derslerinden biri olan Ekoloji Dersimiz ile öğrencilerimize ekolojik sınıflarda uygulamalı olarak tarım, doğa, çevre konularında eğitim imkanı sunuyoruz. Derslerin en büyük özelliği teoriden çok pratik üzerine kurulu olması. Ekoloji dersi sayesinde öğrenciler doğa ile iç içe bir ortamda doğal hayatı tanıyor, ekmek yapmaktan domates yetiştirmeye kadar birçok pratik beceriye sahip oluyorlar. Ekoloji dersi ile doğaya duyarlı, doğal hayata saygılı öğrenciler yetiştiriyoruz.
AB tarafından fonlanan ilk eğitim modeli olan Doğa Konseptli Eğitim Modeli, çocuklara paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı da öğretiyor.

 

 

 

 

 


 

 

 

Bilimsel çalışma ile anaokulunda tanışıyorlar
Doğa Koleji’nin anaokullarında hayata geçirdiği bir diğer önemli yeniliklerden biri de “Deneylerle Bilim Atölyesi”. Bu uygulama sayesinde klasik “laboratuvar” anlayışını ortadan kaldıran Doğa Koleji, herkesin dokunabileceği, bir şeyler yapabileceği “atölye” kavramını getiriyor. Çocuklara, bilimin hayatın her alanında olduğu bilinci kazandırılırken her çocuk sahip olduğu deney setini yanında taşıyarak, deney ve bilimin hayatın bir parçası olduğunu kavrıyor.
 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)