adscode
adscode

Çocuklar Hem Yazacak Hem Çekecek

Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA) çocuklara yönelik düzenleyeceği hikaye yarışmasını çocukların çekeceği filmlere dönüştürerek bir belgeselde toplayacak.

Çocuklar Hem Yazacak Hem Çekecek
Etkinlikler

“Kardeşimin Filmi” isimli proje 8-13 yaşları arasındaki çocukların katılacağı “Yaz Filmini” başlıklı öykü yarışmasıyla başlayacak. Bu yarışma sonucunda dereceye giren 10 çocuk kendi filmini yapmaya hak kazanacak.
Projenin son ayağını ise bu filmlerin toplanacağı “Kardeşimin filmi” belgeseli oluşturacak.
Farklı kültürlerdeki çocukların kardeşlik duygularını görünür kılmayı amaçlayan projenin ilk ayağı için başvurular 1 Ocak 2014’e kadar devam edecek, yarışmanın sonuçları da 10 Ocak’ta açıklanacak.
Proje Koordinatörü Yasin Korkmaz’ın verdiği bilgilere göre, projede 10 çocuğa kamera verilerek hikayelerini çekmeleri istenecek ve çocukların çekimlerine ya da anlatım tarzlarına müdahale edilmeyecek.
Proje kapsamında Mersin'de 300 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Korkmaz, çocukların gözünden yeni bir bakış açısı ortaya çıkarmayı amaçladıklarını ve proje sonunda ortaya çıkacak belgeselin okullarda gösterileceğini ve televizyonlarda yayınlanacağını da belirtti.
Yarışma ve proje hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)