adscode
adscode

Çocukların Görüşleri TBMM'de

15.Çocuk Forumu 81 İl ve Suriye’den Çocuk Temsilcilerin Katılımıyla Gerçekleşiyor

Çocukların Görüşleri TBMM'de
Etkinlikler
Türkiye'de tüm illeri ve toplumun bütün kademelerinden çocukları kapsayan düzenli tek platform olan Çocuk Forumu'nun 15.si Suriyeli çocukların da katılımı ile UNICEF Ülke Ofisi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve TBMM ile birlikte Ankara'da 18-20 Kasım 2014 tarihinde düzenleniyor.

Çocuk Hakları Komiteleri, Soma'da yaşanan maden kazasını ve Suriye'deki kriz nedeniyle Türkiye'de sayıları giderek artan Suriyeli mültecileri dikkate alarak bu yıl afet ve acil durumlarda çocukların hakları ve rolleri konusunda bir dizi proje başlatmıştır. Bu forum bu konulara dair ortak bir paylaşım alanı yaratmaktadır.

Çocukların kendi görüşlerini ifade etmeleri ve Çocuk Hakları Sözleşmesi (ÇHS)'nin Türkiye'deki uygulamalarının çocuklar tarafından izlenmesi açısından son derece önemli olan organizasyonda ele alınacak başlıklardan bazıları şöyle: ÇHS'nin 25. Yıldönümü, Suriye'deki durum, Türkiye'deki Soma kazası ve diğer felaketler çocuklar tarafından örnek durumlar, Çocuk Ombudsmanlığı Çocuk Web Sayfasının kullanımını, IMAGINE Aktivitesi

Forumun çıktıları, 20 Kasım'da TBMM'de yapılacak olan Çocuk Oturumunda Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörleri tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunulacaktır.

Basının değerli temsilcileri olarak sizlerden ricamız, Çocuk Forumu'nun TBMM'deki Çocuk Oturumu'na katılarak çocukların hakları konusunda kamuoyunu bilgilendirmeniz ve kendi alanında çığır açan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin 25. Yılı kutlamalarına destek vermenizdir.
 
Tarih:             20 KASIM 2014
Saat:              14.00- 15.00
Adres:            TBMM, Konferans Salonu, Ankara

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)