adscode
adscode

Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Tayin Sorunu

Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri neden tayin isteyemiyor?

Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Tayin Sorunu
Eğitim
"2015'te ÖSYM tarafından yapılan KPSS coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenlik alan bilgisi sınavındaki hatalı sorular nedeniyle açılan dava sonucunda atamamız 2015 ekim ayı içerisinde yapılmıştır. Bu nedenle 2016 özür grubu ve eş birleştirmesinde 1 yıl hizmet süresinin tamamlanması için 30 Eylül temel alınmış, bu da sorun yaratmıştır. Bu sorun; MEB insan kaynaklarının "Bundan sonraki işlemlerde coğrafya ve sosyal bilgiler oğretmenlerinin hizmet sürelerinin tamamlanması hesabında 30 Ekim tarihi esas alınacaktır" duyurusuyla çözülmüştür. 

Öğretmenlerin 2018 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru ve kılavuzda bu durumun 3 yıllık hizmet süresinin tamamlanmasında sorun yaratmaması için, "Yayın: 11.08.2016 - Güncelleme: 11.08.2016 - 11:31" tarihli bilgileri belirtilen ve MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, internet sayfasında yayınlamış olduğu duyuruya sadık kalınması gerekirken, 2018 öğretmenlerin il içi yer değiştirmesi duyurusunda yayınlamış olduğu bilgilere sadık kalmamıştır. İlgili duyuru linki aşağıda belirtilmiştir. 

Bununla ilgili olarak daha önce MEB İnsan Kaynaklarına bilgi verilmiştir. 

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 11.05.2018'de yayınladığı öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirmesinde, kendi yaptığı duyuruyu dikkate almamıştır. Bu durum 1200 kişişilik öğretmen camiasını mağdur etmektedir. Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin hizmet süresinin kendi yaptığı duruya sadık kalarak 30 Ekim şeklinde belirtilmesi hususunu saygılarımla arz ederim. "


İlgili link:

http://ikgm.meb.gov.tr/www/2016-agustos-ayi-ogretmenlerin-aile-birligi-saglik-can-guvenligi-mazeretleri-ve-engellilik-durumu-ile-diger-nedenlere-bagli-yer-degistirmelerine-iliskin-aciklama/icerik/648

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)