adscode
adscode

Çok Önemli Bir Hafta! TEOG ve En İyi Liseler?

Önemli bir haftaya giriyoruz. Yarın Öğretmenler Günü. Hemen arkasından da TEOG sınavları geliyor.

Çok Önemli Bir Hafta! TEOG ve En İyi  Liseler?
Günün Yazısı
En önemlisi de yeni hükümet  her an açıklanabilir. Yani velisin öğdertmenine, öğrencisinden MEB'e herkesi heyecan içinde...

Öğretmenlerimize yönelik vaatlerin ardı arkası kesilmiyor. Somut olarak ne verilecek hep birlikte göreceğiz. 
Bakan konusunda da umarız bu kez şaşıran biz oluruz!..
Gelelim liselere. 
Bir milyon 300 bin civarında öğrenci ne için yarışıyor ona bakalım.
Yıllardır benzer yazılar yazmaktan biz bıktık ama MEB ve veliler, öğrencileri yarış atı gibi koşturmaktan hala bıkmadılar.
Herkes en iyi liselerin peşinde oysa artık böyle liseler yok denecek kadar az. Ayrıca, en iyi okuldan çok en iyi öğrenciler öne çıkmaya başladı. Çünkü okullara değer katan onlar. 
En iyi öğrenci derken de sakın ola aklınıza en yüksek puanlı öğrenciler gelmesin! Çünkü onlar hayatın bir yerinde kayboluyor ama ayakları yere basan yaratıcı, girişken, girişimci, soran, sorgulayan, mücadeleci gençler hep ayakta kalıyorlar...

En iyi Liseler?
Baştan aşağı yanlışlarla dolu TEOG Maratonu’nda yeni bir süreç daha başlıyor.
Allah öğrenci ve velilere sabır versin. 
Bu sınava niye o kadar hazırlandınız ve hazırlanmaya devam edeceksiniz?
Önce bu soruyu kendinize sorun, ondan sonra yola devam edin derim.
Bu konudaki öncelikleriniz ne olacak? 
Örneğin puanınız, örneğin liseden beklentileriniz, örneğin üniversite ve meslek tercihiniz, örneğin hayata bakış açınız, örneğin yabancı dile olan ilginiz ve daha pek çok ayrıntıyı alt alta yazın ve bütün bunları ya da en çoğunu hangisi size sunuyorsa, sizin için en doğru lise de, en iyi lise de odur. Gerisi hikâye!..
Hedef belirleyin, çünkü hedefi belli olan öğrenciler daha başarılı oluyor.
Hangi okul olduğu hiç önemli değil. Önemli olan ben şu, şu, şu okullardan birisine girmek istiyorum deyin yeter. Arkası gelecektir.
Çağdaş eğitim sistemlerinde artık öğrencilerin tümü için genel reçeteler değil, her biri birbirinden çok farklı olan gençler için bireysel çözümler öngörülüyor. İşte bu yüzden, başkalarının yönlendirmelerine göre değil, kendi değerlerinize göre, sizin için en doğru olan liseyi seçin ve geleceğinizi riske atmayın. Yoksa, yanlış bir lise, sadece öğrencilik yıllarınızı değil, tüm yaşamınızı bir maceraya dönüştürebilir.  Bu konudaki sorularınızı bize yazabilirsiniz ya da bugünden itibaren her gün Periscope’ta AbbasGucluTr adresinden ve sitemizden canlı olarak yaptığımız yayınları izleyebilirsiniz. Gün içerisindeki anlık detaylara da yine sitemizden ulaşabilirsiniz. 
TEOG maratonu, bu yıl da öncekiler gibi biraz çileli geçecek, bu yüzden öncelikle sabırlı olmanızı öneriyoruz…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)