adscode
adscode

Comenius Programı ile Danimarka Çıkarması

Özel Alev Lisesi; Avrupa Birliği destekli Comenius Programı kapsamında Danimarka’nın Horsens kentinde Horsens Gymnaium’u ziyaret etti.

Comenius Programı ile Danimarka Çıkarması
Yurtdışı Eğitim

Socrates Programı kapsamında yer alan Comenius; Erasmus, Lingua, Minerva’nın da yer aldığı 8 uluslararası eğitim programından biri olarak uygulanmakta. Socrates Programı;Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce kurulan Ulusal Ajanslar tarafından yürütülüyor. Ulusal Ajanslar, Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelere maddi destekte bulunarak; AB eğitim ve gençlik programlarından yararlanmalarını sağlıyor. Bu programlarından biri olan Comenius; farklı ülkelerden, aynı yaş grubundaki öğrencilerin, ortak bir konuda çalışarak birbirlerinin kültürlerini tanıması amacıyla gerçekleştirilmekte. 

“Lise Eğitiminde Çevre Koruma ve Çevresel Atık Uygulamaları”nın 2.si, proje koordinatörü olan İspanya’dan Les Vega De Mar’ın proje ortaklarından Türkiye’den Özel ALEV Lisesi, Danimarka’dan Horsens Gymnasium’un,Avusturya’dan Htbla Hallein’in, Polonya’dan Publiczne Lıceum O.Vi. Opolu’nun katılımlarıyla Danimarka’nın  Horsens kentinde gerçekleşti.

 

Özel ALEV Lisesi öğrencileri; “çevre” temalı projeler hazırlayıp yabancı dil bilgilerini de kullanarak grup çalışmaları gerçekleştirmelerinin yanı sıra yabancı kültürlerin çevre konusundaki tutumlarını, farklılıklarını gözlemleyerek yeni dostlar da edindiler.

Comenius programı süresince projede yer alan öğrenciler ve öğretmenler sürdürülebilirlik örneği olan Samso Adası’ndaki Green Academy’i ziyaret ederek yeşil çevreci bir dünya oluşturmada öncü uygulamaları analiz ettiler. Ulusal parkı da ziyaret ederek Avrupa Birliği tarafından koruma altında olan bölgede yaşayan bitki ve hayvanlarla ilgili bilgi toplayan öğrenciler kendi ülkelerine ait "Çevre Sorunlarının Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı poster sunumlarını gerçekleştirdiler.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)