adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Projesi Bitti Diyenlere Çattı

Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Fatih projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Projesi Bitti Diyenlere Çattı
Eğitim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Projesi kapsamında 700 bin tabletin dağıtımı törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı yine öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi, Türkiye’de ve dışarıda üretimi yapılacak. Bugün teslim edilen 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Fatih projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Bu tablet bilgisayarlar yerli tasarımlarla ülkemizde üretildi. Tabletlerimiz piyasadakilerden daha üstün niteliklere sahip" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE NASİHAT ETTİ

Eğitimde darbe dönemi adaletsizliklerine, katsayı zulmüne son verdiklerini; kılık kıyafet yasağını kaldırıp ayrımcılığa dur dediklerini anlatan Erdoğan, gençlere nasihatlerde de bulundu. Cumhurbaşkanı, "Benim sizden isteğim, bu tableti interneti amacına uygun olarak kullanmanızdır. Bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup, gerçek hayattan, okuldan, özellikle kitaptan uzaklaşmayın. Unutmayın; asıl olan kağıt, kitap, kalemdir. Asıl olan öğretmendir, onun verdiği ilimdir" dedi.

’PROJE BİTTİ’ DİYENLERE ÇATTI

"Eğer bir nesil tarihini, dilini, dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur" diye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ’Fatih Projesi bitti’ eleştirilerini yöneltenlere seslenerek, "700 bin tablet bilgisayar dağıtacağız, buna ne diyeceksiniz? ’Çamur at izi kalsın’ mantığı ile yapılan siyasetin en başta ülkemize ve evlatlarımıza faydası olmaz. Eğitim kimsenin tekelinde değildir. Bize devlet olarak düşen, bütün gençlerimize eğitim yapabilecekleri imkanı sağlamaktır" ifadelerini kullandı.İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)