adscode
adscode

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönüllü akademisyen önerisine destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlerin İmam Hatip Lisesi müdürü olmaları yönünde yaptığı çağrıya Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünsal'dan destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönüllü akademisyen önerisine destek
Eğitim
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ünsal, "Tam da nitelikli genç nesiller nasıl yetiştirebiliriz, bu konularda neler yapabiliriz diye düşünerek projeler hazırlarken Sayın Cumhurbaşkanımızın gönüllü akademisyen açıklaması medyaya yansıdı. Biz de birikim ve tecrübemizle bu alanda faydalı olabileceksek bu göreve talip olalım diye düşündük" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ensar Vakfı 37. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "Biliyorsunuz imam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, bazı doçentlerimiz, bazı yardımcı doçentlerimiz veya doktorasını yapmış hocalarımız acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan YBÜ İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünsal, geçmişte Galatasaray Lisesi'nin müdürünün profesör olduğunu, daha sonra okulun üniversitesi kurulduğunda o kişinin rektör ve sonrasında da YÖK Başkanı olduğunu anımsattı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)