adscode
adscode

CUMHURİYETİN İLK ÜNİVERSİTESİ KURULUŞUNU KUTLADI

Ankara Üniversitesi, kuruluşunun 68’inci yıldönümünü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Gecede yeteneği henüz 4 yaşında keşfedilen ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu sahne aldı.

CUMHURİYETİN İLK ÜNİVERSİTESİ KURULUŞUNU KUTLADI
Etkinlikler

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda düzenlenen törene başta Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş olmak üzere çok sayıda öğretim üyesi ve davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Maşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Ankara Üniversitesi’nin “Çınarların Ruhu Ölümsüzdür” adlı tanıtım filminin sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Üniversitenin kuruluşundan günümüze başarı serüveninin anlatıldığı film, Farabi Salonu’nun dolduran Ankara Üniversiteliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

“HEDEF DAİMA İLERİ”
Film gösteriminin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, tüm akademik ve üniversite personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başarı çıtasını her zaman daha yukarı çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş şöyle konuştu:
“Ankara Üniversitesi, koşullar ne olursa olsun düşük bir yörüngeye takılıp kalmaya hiçbir zaman razı olmamıştır. Toplumun artan beklentilerine cevap verme ve hızlanan rekabete uyum sağlama çabasını korumuş, öncü geleneğini her zaman sürdürmüştür. Bu bilinçle öncü geleneğimizi sürdürmek ilk hedefimizdir. Gayemiz; gerek eğitim, gerek araştırma ve gerekse hizmet bağlamında hep daha nitelikli hale gelebilmektir.”

MADALYON VERİLDİ
Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş’in konuşmalarının ardından sıra çalışmalarının meyvesini heyecanla bekleyen öğretim üyelerine geldi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş sahneye Ankara Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Günal Akbay ile birlikte çıkarak, kadroda yükselen öğretim üyelerine “Anı Madalyonu” takdim etti.

ÜNLÜ PİYANİST MEST ETTİ
Kuruluş yıldönümü etkinlikleri ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun konseriyle devam etti. Yeteneği 4 yaşında keşfedilen Uğurlu, notaların büyüsünü tüm Ankara Üniversitelilere hissettirdi. Uğurlu piyanosuyla seslendirdiği eserlerin ardından büyük alkış aldı.

TULUYHAN UĞURLU
4 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne kabul edildi. 7 yaşında devlet tarafından açılan Harika Çocuklar Sınavını kazanarak yurt dışında yüksek müziği eğitimi yapmaya hak kazandı. Lise ve konservatuvarın ardından eğitimini Viyana Müzik Akademisi’nde tamamladı. Akademide mastır yaparken klasiklere veda etti ve sadece kendi eserlerini seslendirmeye başladı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)