adscode
adscode

Darüşşafaka Kurumsal Yönetimde Devlerle Yarışıyor!

2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti,…

Darüşşafaka Kurumsal Yönetimde Devlerle Yarışıyor!
Özel Okullar

Önceki yıl olduğu gibi bu yıl da Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri AŞ’nin T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne uygun olarak hazırladığı ve yine aynı düzenleyici kuruluşça onaylanan değerlendirme neticesinde Darüşşafaka Cemiyeti, bu kez 10 üzerinden 9,08 puan aldı. Darüşşafaka Cemiyeti 2013 yılında aynı değerlendirmeden 10 üzerinden 8,4, 2014 yılında ise 8,64 puan almıştı.

Kobirate’in 6 Nisan 2015 tarihli sonuç raporunda Darüşşafaka’nın, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağladığı; üyeleri, bağışçıları, yararlanıcıları, diğer tüm paydaşları ve topluma karşı sorumluluk bilinç ve kültürünün yerleştiği, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin üst düzeyde olduğu, iç kontrol sistemlerinin oluşturulmuş ve çalışmakta olduğu ifade edildi.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, "Cemiyetimiz tüm faaliyetlerini eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürütüyoruz. 152 yıldır Darüşşafaka, aldığı her kuruş bağışı toplumsal bir emanet olarak görmüş ve bunun hesabını topluma vermiştir. Bugün Cemiyetimizin aldığı 9,08 not, bu anlayışın bir sonucudur. Darüşşafaka olarak bu notu her yıl daha yukarı taşımak için üzerimize düşeni yerine getireceğiz" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)