adscode
adscode

Darüşşafakalı Öğrencilere Yazılım Kampı

Stanford Üniversitesi akademisyenleri Darüşşafakalı öğrencilere yazılım kampında kod yazmayı öğretecek.

Darüşşafakalı Öğrencilere Yazılım Kampı
Eğitim
16-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Stanford Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bir grup yazılım uzmanı, Darüşşafakalı öğrencilere özel 11 günlük bir yazılım atölyesi düzenleyecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünde gerçekleştirilecek olan programın koordinatörlüğünü 23 yıldır Silikon Vadisi’nde yaşayan Darüşşafaka mezunu elektrik-elektronik mühendisi Asena Gencel McKeown ve eşi yazılım profesörü Nick McKeown üstlendiler. Türkiye’den 15, yurtdışından 7 öğrencinin katılacağı yazılım kampı 11 gün sürecek.

Türkiye’nin eğitim alanında ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla annesi veya babası vefat etmiş, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak, onların yaşamlarını değiştiriyor. Tarihi boyunca dönemin ihtiyaçlarına göre eğitim içeriğini değiştiren bir okul olan Darüşşafaka, Osmanlı döneminde süregelen savaşlarda Batılı milletlerin kullandığı telgrafın önemli bir araç haline gelmesi nedeniyle telgrafçılığı eğitim programına dâhil etmiş, Cumhuriyet’in ilanından sonra doğan öğretmen ihtiyacını karşılayabilmek için öğretmen yetiştiren bir okul işlevi üstlenmişti.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları şimdi de öğrencilerini teknoloji çağına en iyi şekilde hazırlamak amacıyla 2014 yaz döneminde özel bir program başlattı. 16-26 Haziran 2014 tarihleri arasında Stanford Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan bir grup yazılım uzmanı, Darüşşafakalı öğrencilere özel 11 günlük bir yazılım atölyesi düzenleyecek. Darüşşafaka Eğitim Kurumları kampüsünde gerçekleştirilecek olan programın koordinatörlüğünü 23 yıldır Silikon Vadisi’nde yaşayan Darüşşafaka mezunu Asena Gencel McKeown ve eşi yazılım profesörü Nick McKeown üstlendiler. Türkiye’den 15, yurtdışından 7 öğrencinin katılacağı yazılım kampı 11 gün sürecek.

Gelişmiş ülkelerde temel eğitimin bir parçası haline gelen ve ilkokuldan itibaren müfredata eklenen kod yazmanın öneminin Türkiye’de anlaşılması için başlatılan proje kapsamında eğitime katılan çocuklar, yabancı dil kadar önem taşıyan bu beceriyi elde edecekler.  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)