adscode
adscode

Darüşşafakalı Öğrencilerin 2 Kısa Filmine Avrupa’dan Ödül

Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencileri hazırladıkları 2 kısa filmle, Avrupa’da yaşayan 13-30 yaş arası gençler arasında gerçekleştirilen "Avrupa'nın Yıldızları" Kısa Film Yarışması’nda ilk 10’a kalarak…

Darüşşafakalı Öğrencilerin 2 Kısa Filmine  Avrupa’dan Ödül
Özel Okullar

Avrupa Birliği’nin tüm Avrupa ve ötesindeki 13-30 yaş arasındaki gençlerin katılımını hedeflediği 14 Aralık 2014 - 21 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen "Avrupa'nın Yıldızları Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencilerinden 11. sınıf öğrencileri Oğuz İzzet Uz-Furkan Şahin dördüncü ve Ayşegül Türk-Zeynep Alemdağ ise dokuzuncu olarak ilk 10’da yer aldı.

Darüşşafakalı öğrencilerin toplumlarına, ülkelerine ya da Avrupa Birliği’ndeki politik karar alma sürecine etki edebilmek için “Avrupa’ya yaratıcı bir yol gösterme” isteklerini anlatan kısa filmler, çevrimiçi oylama, halk oylaması ve jüri oylamasıyla belirlendi.

Finali 31 Mart tarihinde Lüksemburg ve Londra’da gerçekleşen yarışmada çevrimiçi oylama ile Türkiye’den Darüşşafakalı öğrencilere destek verildi.

Bir buçuk asrı aşkın süredir “eğitimde fırsat eşitliği”nin sembolü Darüşşafaka Cemiyeti, öğrencilerin eğitim ve öğretimdeki başarılarını desteklemeye devam ediyor.

Darüşşafaka 152 yıldır eğitimle yaşamları değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve başarılı çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.

Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)