adscode
adscode

DAÜ İletişim Yüksek Lisans Programı En İyi 200 Listesinde

Küresel düzeyde yüksek lisans programlarını değerlendiren derecelendirme kuruluşu Eduniversal, 2011 yılı için hazırladığı raporunda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim ve Medya Çalışmaları yüksek…

DAÜ İletişim Yüksek Lisans Programı En İyi 200 Listesinde
Üniversite

 

İletişim Fakültesi Dekanı ve İletişim ve Medya Çalışmaları lisansüstü program yöneticisi Prof. Dr. Süleyman İrvan, kendilerine Eduniversal ofisinden resmi bir belge gönderildiğini, bu belgede, yürüttükleri yüksek lisans programının dünyada ilk 200 program arasında yer aldığının ifade edildiğini söyledi.  Eduniversal’ın yüksek öğretim alanında önemli bir derecelendirme kuruluşu olduğunu belirten İrvan, “bu kuruluş değerlendirmesini üç kritere dayandırıyor. Birincisi, programın dünya çapında ünü ve tanınmışlığı; ikincisi, mezunların işe başlangıç ücretleri; ve üçüncüsü de öğrenci memnuniyeti” dedi. Programın değerlendirmeye girmesi için kendilerinin bir girişimde bulunmadıklarının altını çizen Prof.Dr. Süleyman İrvan, “bizim programımızı Avrasya ve Ortadoğu bölgesinin en iyi 5 programından birisi olarak ilan ettiler. Bu listede Türkiye’den sadece Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler yüksek lisans programı var” diyerek, yürüttükleri yüksek lisans programının kazandığı başarının önemine vurgu yaptı.

 

1998 yılından beri İletişim ve Medya Çalışmaları alanında tezli yüksek lisans eğitimi verdiklerini söyleyen Prof. İrvan, 2011 sonbahar dönemine kadar programdan 69 mezun verdiklerini, bu mezunların arasında KKTC ve TC uyruklu öğrenciler dışında Arnavutluk, Bosna, Filistin, Güney Kore, İran, Kamerun, Nijerya, Norveç, Rusya, Ukrayna, Ürdün gibi birçok ülkeden öğrencinin bulunduğunu ifade etti. “Öğrenci profilimiz açısından tam anlamıyla uluslararası bir program yürütüyoruz” diyen İrvan, Eduniversal sıralamasına girmelerinde bu faktörün çok önemli olduğunu ifade etti. İçinde bulundukları akademik dönem itibarıyla programda 36 kayıtlı öğrencinin bulunduğunu söyleyen Prof.Dr. Süleyman İrvan, bu öğrencilerin yarısının üçüncü ülke uyruklu olduğunu belirtti.

 

Eduniversal listesine girmelerinin, programın tanınmışlığını ve itibarını daha da artıracağını kaydeden Süleyman İrvan, “en iyiler arasına girmek kadar, orada kalabilmek de önemlidir. Biz, fakülte olarak bu programın kalitesinin daha da yükselmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

 

Öğrenci görüşleri

Ayşen Yavaş: “Bu programda, lisanstaki bilgilerimi geliştirme fırsatı buluyorum. Programın disiplinlerarası olması nedeniyle farklı alanlardan dersler alabiliyorum.  Ayrıca, farklı ülkelerden gelen öğrenci arkadaşlarla birlikte ders yapmak da ayrı bir deneyim sağlıyor. Öğrencisi olduğum programın böyle bir listede yer alması beni mutlu etti.”

Fatma Nazlı Köksal: “Öğrencisi olduğum programın, iletişim gibi bir alanda en iyi 200 program arasına girmesi benim için çok gurur verici bir haber. Bu programda öğrenci olmakla doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.  Akademik yaşantıma doktora yaparak devam etmek istiyorum. Dereceye girmiş bir programdan mezun olmak benim için bir avantaj olacaktır.“

Arzu Reis: “Programın bu başarısı, yaptığım tercihlerin doğru olduğunu gösteriyor. İlerleyen zamanda karşıma daha fazla fırsat çıkmasına yardımcı olacağına inanıyorum. Müfredat, hem başka alanlardan gelen hem de iletişim alanından olan öğrenciler için çok avantajlı. İletişim alanından olan öğrenciler, alan bilgilerini pekiştirme fırsatı yakalarken, diğer disiplinlerden gelenler de fazla zorluk çekmeden programa adapte olabiliyorlar. Bunun en önemli nedeni, ders veren öğretim üyelerinin alanlarında uzman ve öğrencilere karşı tutumlarının olumlu oluşudur.”

Joy Ogbimi Uzezi: “Öğrencisi olduğum programın bu şekilde dereceye girmesi beni çok sevindirdi. Bu, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tanıtımlarında söylenen, en iyi uluslararası üniversitelerden birisi olduğu söyleminin gerçek olduğunu gösteriyor. Gerçekten çok mutluyum. Programın bu başarısını her yerde gururla anlatabilirim.”    

Esma Sena Çatak: “Bizim yüksek lisans programımız diğerlerinden farklı, çünkü farklı alanlarda uzmanlaşmış öğretim üyelerinden farklı konularda dersler alabiliyoruz. Araştırma alanım olan kadın çalışmalarında uzmanlaşmış hocalar var. Eğitim dilinin İngilizce olması da bir avantaj. Bu haber beni çok gururlandırdı. Doktoraya, yurt dışında devam etmek istiyordum. Programın ilk 200 listesinde yer alması ile birlikte, doktoraya kabulüm kolaylaşacaktır diye düşünüyorum.”

Benjamin Bailie: “Çok mutlu oldum bu haberi duymaktan. Öğrencisi olduğum programın listeye girmesi iyi bir şey. Programın Amerikalı bir öğrencisi olarak, çok-kültürlü bir ortamda okuma fırsatı buldum. Aldığım dersler ve katıldığım aktiviteler, entelektüel ve sosyal olarak gelişmeme yardımcı oldu ve beni uluslararası bir kariyere hazırladı.”       

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)