adscode
adscode

DAÜ İletişim’de Karma Resim Sergisi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Türkiyeli üç sanatçının resimlerinden oluşan karma bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

DAÜ İletişim’de Karma Resim Sergisi
Üniversite

 

Elvan Sungur, Tuğrul Velidedeoğlu ve Mehmet Ali Doğan’ın resimlerinden oluşan ve “Su, Suret ve Silüet” ismini taşıyan sergi, 27 Nisan Cuma akşamına kadar gezilebilecek.

 

Serginin açılış konuşmasını yapan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, resim sanatını iletişim bakışıyla değerlendirdi. Resmin çokanlamlı bir metin olduğunu söyleyen Prof. Dr. İrvan, “Her resmin, yapıtı üreten sanatçısının yüklediği bir yeğlenen anlamı vardır. Öte yandan, resme her bakan kişi ona farklı bir anlam yükleyecek, onu farklı bir okumaya tabi tutacaktır. Resim sanatı doğuşundan günümüze öznelerarası iletişimi pekiştiren bir sanat dalıdır. Sanatçılar, yapıtlarına imza atmaya başladıkları çağlardan itibaren, bireyoluş süreci de ivme kazanmıştır. Resim sanatı, bireyoluş çabalarının en özgün alanıdır” diye konuştu. 

 

“Sanat bireysel bir eylem”

Sergi açılışında kısa birer konuşma yapan sanatçılardan Elvan Sungur, bir eserin eser olabilmesi için birileri tarafından beğenilmesi gerektiğini söylerken, Tuğrul Velidedeoğlu, sanatın kalıcılığına vurgu yaparak, “Her şey geçici, sanat ise kalıcıdır. Sanat, yüzyıllardan gelen medeniyet nişanesidir” dedi. Mehmet Ali Doğan ise, sanatın bireysel bir eylem olduğunu belirterek, “Bizim için sanat kendi hayallerimizi, birikimlerimizi ifade etmenin yolu. İnsanlarla paylaşmak beni cesaretlendiriyor. Tanımlayamadığımız farklı duygular hissettiriyor” diye konuştu. Konuşmaların ardından, DAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Uyguroğlu tarafından sanatçılara birer plaket verildi.

 

Sanatçılar

Sergiye katılan ressamlardan Elvan Sungur, bugüne kadar 13 kişisel sergi açtı; çok sayıda karma sergiye katıldı; yurtiçinde ve yurtdışında ödüller kazandı.  Tuğrul Velidedeoğlu, aynı zamanda işadamı olan bir sanatçı. Kıbrıs’ta da yatırımları olan Velidedeoğlu, bugüne kadar iki kişisel sergi açtı; çok sayıda da karma sergiye katıldı. Ressam Mehmet Ali Doğan ise aynı zamanda Velidedeoğlu’na resim eğitimi veren isim. Bugüne kadar yurtiçi ve yurt dışında 18 kişisel sergi açan ve birçok karma resim sergisine katılan sanatçı, özgün baskı ve duvar resimlerine de özel önem veriyor. Sanatçının, Ankara Anatolya Gösteri Merkezi’nin dış cephe duvarında, “Yer Gök Deniz” adını taşıyan 984 metrekarelik bir fresk uygulaması mevcut.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)