adscode
adscode

DAÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi için DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarına başvurular…

DAÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURULAR SONA ERİYOR
Üniversite
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi için DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarına başvurular 30 Eylül 2014 tarihinde sona eriyor.  DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı 17 Doktora, 32 Tezli Yüksek Lisans ve 26 Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere toplam 75 programa öğrenci kabul edilecek. Yapılan açıklamada yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerektiği vurgulandı. Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuruda bulunacak adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmaları bekleniyor. DAÜ İngilizce Yeterlik koşullarını sağlayacak geçerli bir belge sunamayan adaylar 9 – 10 Ekim 2014, 16 – 17 Ekim 2014 ve 23 – 24 Ekim 2014 tarihlerinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan iki aşamalı İngilizce Yeterlik Sınavı’na alınacak.
 

Başvuruların en geç yarına (30 Eylül 2014) kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceği belirtilen açıklamada başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 630 1157) veya Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel: 0392 365 3644) alınabileceği ifade edildi.

 
Dokuz Fakülte ve Bir Yüksekokulda Kaliteli Lisansüstü Programlar
DAÜ Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu bünyesinde bulunan yüksek lisans ve doktora programları akademik kariyer yapmak veya mesleki kariyerlerinde daha üst seviyelere tırmanmak için öğrencilere kaliteli bir eğitim imkanı sunuyor. DAÜ, aynı zamanda uzaktan eğitim programı kapsamında e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans programları ile Warwick Üniversitesi ile birlikte yürütülen Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ve İşletme Yönetimi Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans programlarına da öğrenci kabul ediyor. DAÜ Lisansüstü Programlar ile ilgili detaylı bilgiye http://grad.emu.edu.tr  adresinden ulaşılabilir.
 
DAÜ’den Lisansüstü Programlara Özel Uygulama
DAÜ 2012 – 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren Lefkoşa’da yürütülmeye başlanan DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’ne bağlı Türkçe yürütülen Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans programlarına da öğrenci kabul ediyor. Öte yandan Eğitim Fakültesi’ne bağlı yüksek lisans programlarına talep olması durumunda programlar Lefkoşa’da da yürütülecek.   
 
2014 – 2015 Akademik Yılı Güz Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına kayıt yaptıracak tüm KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılıyor.  Ayrıca, devlet çalışanlarına ek olarak özel kurumlardan gelen talepler de dikkate alınarak DAÜ ile işbirliği protokolü imzalayan veya imzalayacak olan kurum çalışanlarına da eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim gerçekleştirilecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)