adscode
adscode

DAÜ Öğrencileri Betondan Kanoyu Yüzdürdü!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İnşaat Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri betondan yaptıkları kanoyu suda yüzdürmeyi başardılar.

DAÜ Öğrencileri  Betondan Kanoyu Yüzdürdü!
Üniversite

 

 

Hüseyin Vuruşkan, Ebru Erkan ve Erden Kidiş’ten oluşan öğrenci grubunun, tamamen ellerindeki olanaklardan faydalanarak yaptıkları ve “Diamond” ismini verdikleri kanonun Glapsides göletindeki ilk yüzdürme denemesine fakülteden öğretim görevlileri büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerden, Hüseyin Vuruşkan, yaklaşık altı metre boyunda, 80 santim genişliği ve yüksekliğinde olan kanonun yapımın yaklaşık dört ayda gerçekleştiğini dile getirdi.

 

Bir yıllık çalışmanın emeğini paylaşmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Vuruşkan, yorucu ve yoğun günlerden geçtiklerini sözlerine ekledi. Erden Kidiş,  kendilerine inananlar kadar inanmayanların da olduğunu, ancak her şeye rağmen beton kanoyu yüzdürmeyi başardıkları için “inanan ve inanmayan” herkese teşekkür etti. Haftada üç gün laboratuvarda deney yaptıklarını anlatan Ebru Erkan ise ekip halinde çok mutlu olduklarını söyledi.

 

Smz konusu Bitirme Projesi (Capstone Project) DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Özgür Eren ve Doç. Dr. Mustafa Ergil tarafından önerildi. Üç öğrencinin projesini denetleyen Doç. Dr. Özgür Eren, başarılarından dolayı öğrencilerini tebrik etti. Doç. Dr. Eren, “bitirme projesi kapsamında farklı deneyimlere yer vererek sürece heyecan katmak istedik” dedi. İlk kez “farklı” bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Doç. Dr. Eren, yurt dışındaki üniversitelerde de benzeri kano projesi yarışmaları olduğunu da kaydetti. Doç. Dr. Eren, projenin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün prestiji açısından önem arzettiği için, kanonun bölümde sergileneceğini sözlerine ekledi.

 

DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mürüde Çelikağ ise, ABET akreditasyon kazanımı sonrası kalite anlamında mühendislik fakültesinin önemli yol aldığını,  akreditasyonda bu sürecin projelere de yansıdığını söyledi. Verilen eğitimin yanısıra gerçekleştirilen projelerin dört yıl boyunca öğrencilerin eğitim ve yeteneklerini sergilemesinde öğrencilere fırsat tanıyarak onları mezuniyet sonrası piyasaya da hazırladığına değinen Yrd. Doç. Dr. Mürüde Çelikağ, sözlerini “bunun devamı gelecek ve öğrencileri kaliteli  şekilde piyasaya hazırlayacağız” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)