adscode
adscode

DAÜ Uluslararası 'Arap Ayaklanması;Sebepleri & Sonuçları' Konferansı Sona Erdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nin (ICCMES) 10’uncu Uluslararası Konferans’ı çerçevesinde Pazartesi günü başlayan “Arap Ayaklanması: Sebepleri & Sonuçları” (The Arab Uprising:…

DAÜ Uluslararası 'Arap Ayaklanması;Sebepleri & Sonuçları' Konferansı Sona Erdi
Üniversite

 

 

12 – 14 Aralık 2011 tarihleri arasında yer alan ve yoğun akademik ve kamusal ilgiye sahne olan konferans boyunca “Batılı Tepkiler”, “Mısır Olayı Üzerine Perspektifler”, “Arap Ayaklanması, Bölgesel Devlet Aktörler”, “Off-Shore Hidrokarbon: Doğu Akdeniz Bölgesindeki Yeni Siyasal Dinamikler”, “Arap Ayaklanması ve Irak Olayı”,  “Türkiye’nin Arap Ayaklanması Tepkisi: Rol Modelleri ve Müttefikler”, “Ayaklanmanın Dinamikleri”, “Ayaklanma: Kıvılcımlar, Hedefler, Değişim ve Değerlendirne”, “Bitmemiş Bir Mesele: Suriye, Tunus ve Mısır”, “Bölgesel Karşılaştırmalı Deneyimler ve Algılar”, “Arap Baharı: Demokrasiye Geçiş Mi?”  konularında sekiz panel ve üç yuvarlak masa toplantısı yapıldı.

 

Arap ayaklanmasının nedenleri ve sonuçları çerçevesinde demokrasiye geçiş kavramlarının  irdelendiği uluslararası konferansın kapanış paneli olan sekizinci panel, sabah saat 9.00’da İpek Danju’nun otokrasiden demokrasiye geçişi anlattığı sunumla başladı. Panel, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Dr. Nur Köprülü ve Dr. Umut Koldaş’ın beraber sunduğu demokratik trende doğru sosyal hareketlerin önemine ilişkin sunumla devam etti ve Aslıhan Engin’in demokratikleşme sürecine yönelik mücadeleyi tartıştığı bildirisinin sunumuyla saat 10.30’da sona erdi.

 

Konferansın kapanış konuşmasını yapan Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tareq Y. Ismael konferansın anlamlı ve verimli geçtiğinden dolayı tamamlanırken duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konferans sonunda katılımcılar rehberleri eşliğinde KKTC turuna katıldılar.

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)