adscode
adscode

DAÜ’de Jüri, Genç Gazetecileri Terletti

DAÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri, gazete yöneticileri ve öğretim üyelerinden oluşan jüri önünde hazırladıkları gazeteleri savundu.

DAÜ’de Jüri, Genç Gazetecileri Terletti
Üniversite

 

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde mezuniyet projesi dersi için hazırladıkları bireysel gazetelerle jüri önüne çıkan öğrenciler, jüri üyelerinin yaptığı yapıcı eleştirilerle hatalarını görme ve mesleğe daha emin adımlarla adım atma olanağı yakaladılar.

Jüride, Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat, Halkın Sesi Gazetesi Yayın Yönetmeni Ali Fahrioğlu, Kıbrıs Gazetesi Haber Müdürü Ali Baturay, Yenidüzen Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cenk Mutluyakalı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Levent Kavas ve Yrd. Doç. Dr. Metin Ersoy yer aldı.

 

Jüri toplantısında, Gazetecilik Bölümü öğrencileri Seçkin Gültekin, Ayçın Külter, Serhat Daimagüler ve Enver Güngör, önce gazetelerini tanıtan birer sunuş yaptılar ve ardından jüri üyeleri her bir gazete için değerlendirme ve eleştirilerini aktardı. Hazırlanan gazeteler, dersin sorumlu öğretim üyesi tarafından hazırlanan on kritere göre jüri üyeleri tarafından notlandı. Öğrenciler, gazetelerine yöneltilen eleştirilerden önemli dersler çıkardıklarını ve böylesine önemli bir jürinin önünde sunum yapmanın kendilerine büyük bir deneyim kazandırdığını belirttiler.     

 

Dersin sorumlu öğretim üyesi ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da fakülte olarak medya sektörüyle ve özellikle Kıbrıslı Türk gazetecilerle işbirliğine çok önem verdiklerini, mezuniyet projelerinin değerlendirmesine deneyimli gazetecileri mutlaka davet ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini belirtti. Prof. Dr. İrvan, “bu jüride öğrencilerimiz tümüyle kendi bireysel emekleriyle harmanladıkları gazeteleri sunma ve kendi eksikliklerini görme fırsatı yakaladılar. Mezun olduktan ve medya sektöründe çalışmaya başladıktan sonra bugün yapılan eleştirilerin değerini daha iyi anlayacaklar” dedi.    

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)