adscode
adscode

Değişim Başarıyı Getirir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü, yenilikçi düşünceyi geliştirmek için üst düzey yöneticileri ‘İnovasyon Gurusu’ olarak bilinen Erez Tsalik tarafından yürütülen çalıştayda buluşturdu.…

Değişim Başarıyı Getirir
Üniversite
SIT Innovation and Design Thinking Yöneticisi Erez Tsalik, iş dünyasında yöneticilerin değişimi istemedikçe, başarının olmayacağını söyledi. 


Çalıştaya, Aygaz, Katmerciler Araç Üstü Ekipman, Tepe İnşaat, Mentoro Danışmanlık Eğitim, Zorlu Tekstil, Tesco KİPA, Özgür Tarım Ürünleri, Garanti Bankası’ndan üst düzey yöneticiler ile İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ve Rektör Danışmanı Haluk Mesci katıldı. 


Çalıştayı yürüten Tsalik, inovasyonun faydalı ve etkin bir sonuç sağlamak için farklı düşünmek ve hareket etmek olduğunu kaydetti. Firmaların hayatta kalmak için yenilikler yaratması gerektiğini belirten Tsalik, “Düşünme araç ve yöntemleri, öğretilebilir ve öğrenilebilir kavramlardır. Aklımızda kalıplamış kavramları aşmak zorundayız. Böylece aklımızı farklı düşünmeye dair esnetmek ve eğitmek için uğraş veriyoruz. İyi bir yönetici hep en önde gitmelidir. Çalışmalarını değişime ayak uydurmaya, eldeki kaynakları kullanarak farklı düşünmeye zorlamalıdır. Üst düzey yöneticiler değişimi kucaklamadıkça değişim yakalanamaz” dedi. 





Yöneticilerin düşünme sürecine destek olarak daha hızlı ve verimli sonuçlara ulaşmalarını sağlamak üzere uygulamalar yaptığını aktaran Tsalik, şunları söyledi: 

“Eğitimimiz, SIT Metodu ile yaratıcı ve inovatif fikir üretme süreci ve becerisi üzerineydi. Yaratıcı düşünmenin nasıl başarıldığına dair, akademik araştırmalara dayalı olarak geliştirilmiş sistematik yöntemimizi uyguladık. Aklımızdaki kalıplaşmış kavramları aşmaya çalıştık. Ayrıca aklımızı farklı düşünmeye dair esnetmek ve eğitmek için uygulamalar yaptık. Yeni ürün geliştirmek, sorun çözmek, üretkenliği artırma ve maliyet düşürme gibi konularda kesinlikle kullanılması gereken yöntemleri paylaştık.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)