adscode
adscode

Dekanı Eleştiren Öğrenciye İnanılmaz Ceza!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi ve okulun en başarılı öğrencilerinden Mikail Boz, Ekşisözlük'te okulun dekanı Yusuf Devran'ı eleştirdikten sonra "Bir yarıyıl okuldan uzaklaştırma"…

Dekanı Eleştiren Öğrenciye İnanılmaz Ceza!
Üniversite

Mikail Boz, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo, TV ve Sinema bölümünde okuyor. 4. sınıf öğrencisi; 3.96 GPA ile okul birincisi.

Yusuf Devran, 2011 Şubat'ında Marmara İletişim Radyo, TV, Sinema bölümüne, Doçent olduğu Yeditepe Üniversitesi'nden geçti. Şubat'ta profesör oldu, Mart'ta Bölüm Başkanlığı'na atandı.

"20 GÜNDE BÖLÜM BAŞKANI, 3 AYDA DEKAN OLDU"

Boz, Ekşi Sözlük'te "yusuf devran" başlığına şu entry'i yazdı:

"marmara üniversitesi, iletişim fakültesi'nin, radyo, tv ve sinema bölümü'nün yeni başkanıdır. biraz tepeden inme biçimde getirilmiş gibi görünüyor. kendisi daha önce marmara iletişim'de hiç ders vermedi galiba. buna karşın bölümde o kadar profesör ( esra biryıldız, şükran esen, serpil kirel, ahmet şahinkaya, nurcay türkoğlu) varken ve kendisi daha 20 gün önce, profesör ünvanı almışken, nasıl hemen bölüm başkanlığını alabildi, bir seçim yapıldıysa bu nasıl bir seçimdi anlaması güç doğrusu. günahını almayalım ama özgeçmişinde "samanyolu tv" deneyimi hemen göze batıyor."

"ÖZÜR DİLEDİM AMA BASKILAR BİTMEDİ"

Boz, "Üniversitelerde özerklik ve demokratik bilinç düşüncesiyle kaleme aldım. Atanma sitemini hicvetmek için iğneli bir dil kullandım çünkü bölüm başkanlarının atanmayla değil seçimle işbaşına gelmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Ancak belli ki üniversite yönetimi, yazıları eleştiri olarak algılamamış; savcılık bir süre önce bu yazıları soruşturmaya almış. Polis, Boz'u ifade vermesi için çağırmış.

Boz, sonra olanları şöyle anlattı: "Bir gün apar topar Dekanlığa çağrıldım ve yönetim kurulu toplantısında sorguya çekildim. Hakkımda soruşturma açıldı. Savunmamda ilgili yazıların demokratik bir üniversite fikriyle yazıldığını, hakaret niyeti taşımadığımı söyledim. Yanlış anlamalara karşı ilgili kişilerden özür diledim. Ekşi Sözlük'teki yazıyı taslağa çevirdim. Buna rağmen üzerimdeki baskılar dinmedi."

"YAZININ HAKARET İÇERİP İÇERMEDİĞİNİ MAHKEMENİN SAPTAMISINI İSTEDİM, 'O İŞ UZUN SÜRER' DEDİLER" 

Boz, kendini savunurken yönetimden, önce hukuki yolların kullanılıp yazının hakaret içerip içermediğini saptanmasını istemiş ama bu isteği "mahkemenin çok uzun süreceği" gerekçesiyle reddedilmiş.

Dün ise Marmara İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu'nun aldığı karar Boz'a tebliğ edilmiş: "Bir yarıyıl okuldan uzaklaştırma."

Boz, bu cezanın kendisinin bir yılına mal olacağını söylüyor çünkü 4. Sınıf öğrencisi olduğu için gelecek yıl Güz Dönemi'nden dersi yok. Bu yüzden ceza, bir yılını kaybetmesine neden olacak. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs aldığı için bursu da kesilecekmiş.

Boz, "İfade ve eleştiri özgürlüğü kapsamında, daha demokratik bir üniversite yönetimi düşüncesiyle yazdığım yazı, tam da eleştirdiğim yönetim biçimi tarafından cezalandırıldı" dedi.

Hızlı yükselişiyle dikkatleri çeken Dekan Yusuf Devran daha önce de fakülte bünyesinde bulunan ve piyasaya çok sayıda muhabir, reklamcı yetiştiren haber, reklam ajansı gibi öğrenci oluşumlarını kapatmıştı.

 Işıl Cinmen / bianet

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)