adscode
adscode

Deniz Film Fest3 Kısa Film Yarışmasında Kural İhlali mi yapıldı?

Deniz Film Fest3" kısa metrajlı film yarışmasında iddia edildiği gibi kural ihlali mi yapıldı?

Deniz Film Fest3 Kısa Film Yarışmasında  Kural İhlali mi yapıldı?
Türkiyeden Haberler
Deniz Film Fest3 Sonuçlarına İtirazlar Damga Vurdu!
Kısa film yarışmasında kural ihlali yapıldığına dair çarpıcı bir iddia;

''Sayın Abbas Güçlü

Merhaba ben Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Radyo Tv - Grafik Animasyon bölümünde okuyorum.
Denizbank'ın açmış olduğu "Fastpay" konulu "Deniz Film Fest3" kısa metrajlı film yarışmasına katılım koşullarında "serbest" katılım hakkı verilmesinden dolayı, “DENİZİN HIZI” isimli animasyon filmim ile 20 Ocak-28 Şubat 2014 tarihleri arasında katıldım.

20 Ocak-13 Mart 2014 tarihleri arasında Facebook kullanıcıları ile belirlenen halk oylaması neticesinde istenilen ilk 30 arasına 347 oy ile kalarak 25. sıraya yerleştim.
Denizbank’ın düzenlemiş olduğu bu yarışmanın koşullarında filmlerin süresinin 2 dakikayı geçmemesi hususunda çok net bir madde vardı. Fakat buna rağmen jüri, dereceye girenleri açıkladığında birçok eserin 2 dakika kuralını ihlal ettiğini ve 2 dakikanın üstünde yapılmış çalışmalar olduğunu gördük. Hâlbuki süre sınırını aşanların bırakın finale kalmaları, oylamaya sunulurken elenmeleri gerekirdi. Şimdi biz diğer katılımcılar “Neden bizler büyük bir uğraş vererek 2 dakika kuralına uyduk da jüri bu çok önemli kuralı göz ardı ederek değerlendirme yaptı? Bizim hatamız kurallara uymak mıydı?” diye düşünüyoruz.
Takdir edersiniz ki böylesine kurumsal bir firma tarafından düzenlenen yarışmada jüri değerlendirmesinde kural ihlali yapılması yasal olarak olmasa da etik açıdan ve kültür sanat faaliyetlerinin temelini oluşturan emek-değer-saygı kavramları açısından hiç de uygun değildir. Bizler bu şikâyetimizi banka yetkililerine bildirmemize rağmen dikkate alınmadığımız için medyada kültür sanat alanında görev yapan gazetecilerden yardım isteyip sesimizin duyurulmasını sağlamak istedik.
Sizlerden ricamız, belki birçok insan için önemsiz olan ama biz amatörler için-bu işe gönül vermiş-eğitimini sürdürenler için oldukça önemli olan bu yarışmada ortaya çıkan kuralsızlığı bizim adımıza banka yetkililerine iletmeniz ve bu konuya görev yaptığınız yayın organlarında yer vermeniz .
Takdir edersiniz ki bir kural varsa bu en doğru şekilde uygulanmalıdır. Ortada bir yanlışlık olduğunu yarışmaya katılmış olan ve sonuçları gören birçok yarışmacı gibi ben de düşünüyor ve bu yanlışlığın düzeltilmesini, jüri değerlendirmesinin yeniden yapılmasını talep ediyorum. Yarışmanın sözleşme hükümlerine aykırı bu davranışı, düzeltilmediği takdirde gerekli yargı mercilerinde hakkımı arayacağımı bilmenizi isterim. İsteğim sadece adaletin yerini bulması.
Yarışmayla ilgili detaylı bilgiyi ve sonuçları facebook üzerinden https://www.facebook.com/DenizBank adresinden ve aynı sayfadaki " Deniz Film Fest 3 " kısımdan görebilirsiniz.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım.Ebru KÖSE''

KATILIM KOŞULLARI
    •    Bu yarışma 20 Ocak-28 Şubat 2014 tarihleri arasında DenizBank Facebook sayfasında gerçekleşecektir.
    •    Halk oylaması ile DenizBank Facebook sayfasında en fazla like alan ilk 30 film, arasından yapılacak jüri değerlendirmesi sonucu 1. Seçilen yönetmen 15.000 TL, 2. Seçilen yönetmen 10.000 TL ve 3. Seçilen yönetmen 5.000 TL ödül kazanacak!
    •    Halk oylaması 20 Ocak–13 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olup, jüri değerlendirmesi ise 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleşecektir.
    •    Festival sonuçlarının açıklanacağı ödül töreni ise 8 Nisan 2014 tarihinde yapılacaktır.
    •    Başvuran, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (“FSEK”) anlamında Film’in temsil, gösterim gibi tüm mali ve manevi haklarını haiz olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiştir.
    •    Üçüncü kişilerce hak iddia edilmesi halinde Denizbank’ın herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.
    •    Başvuruda bulunulan Film’lerin süresi 2 (iki) dakika ile sınırlıdır.
    •    Film’de kullanılan başka filmlere ait görüntüler, özgün müzik, görsel efekt ve animasyonlar gibi ilgili eserin sahibinin iznini gerektiren durumlarda tüm bu izinlerin alınmış olması gerekmektedir.
    •    Herhangi bir ihtilaf halinde Denizbank işbu ihtilafa taraf olmayacak, herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.
    •    Başvuran’lar Film’lerinde kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttirler.
    •    Film ve Film’de kullanılan her türlü içerik, Denizbank’ın prestijini ve ticari itibarını zedelemeyecek nitelikte ve yasal ve ahlaki çerçevede olmak zorundadır.
    •    Yarışma’ya katılacak Film’ler facebook.com/denizbank adresindeki Yarışma Uygulamasından yüklenmiş olmalıdır.
    •    Denizbank, yarışmaya katılım için başvurusu yapılan filmi Facebook’ta yayınlama hususunda tamamen serbest olup dilediği takdirde gerekçe göstermeden yayınlamama hakkına da sahiptir.
    •    facebook.com/denizbank adresindeki Yarışma uygulamasından yüklenmiş ancak çalışmayan/izlenemeyen Film’ler ile ilgili her ne ad altında olursa olsun Denizbank sorumlu tutulamaz.
    •    Yarışma’ya birden fazla Film ile başvuru yapılabilir.
    •    Yarışma’ya katılmak üzere başvurulan Film’ler, bir ekip tarafından yapılmış olsa da, başvuru filmin tek bir yönetmeni tarafından yapılmalıdır.
    •    Bir Film için birden fazla yönetmen adı ile başvuruda bulunulamaz. İki veya daha fazla yönetmen imzalı filmler için başvuru tek yönetmen adına yapılmamış ise, Film yarışma dışı bırakılır.
    •    Filmin konuşma dili Türkçe değilse, Türkçe altyazılı olmak zorundadır.
    •    Daha önce yarışmalarda ödül almış yapımlar Yarışma’ya katılamazlar.
    •    Kampanyaya katılan herkes yukarıda belirtilen Katılım Koşulları'nı kabul etmiş sayılır.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)