adscode
adscode

Depremzede Öğrenciler Ne Olacak?

Van’da büyük acılar yaşanıyor. Ama bir yandan da hayat devam ediyor.

Depremzede Öğrenciler Ne Olacak?
Günün Yazısı

Orada hala  on binlerce üniversite öğrencisi ve on binlerce üniversite adayı  var. Okullar ve dersaneler kapalı olduğu için hepsi mağdur durumdalar.

Bu öğrencilerin durumları yeniden değerlendirilmeli ve çözüm yolları aranmalıdır. Üniversiteler şubat’a kadar tatil edildi. Ya sonrası?  Peki öğretim yılı sonuna kadar  şartlar değişmezse ne olacak?

Yıl kaybetmelerine kimin gönlü razı olabilir ki!

Yaşadıkları onca acı yetmiyormuş gibi bir de hayatlarından bir yıl mı çalınsın!..

Aynı şekilde YGS; LYS ve SBS gibi üniversite ve anadolu liselerine hazırlananların durumu ne olacak?

Onlar için ek bir katsayı  ya da özel kontenjan ayrılacak mı?

Nutuk atmak kolay ama biraz da çözüm lütfen!...

 

Ne Olacak Bizim halimiz

 

İşte hemen her gün onlarcası gelen maillerden birisi:

 

Merhaba Abbas hocam. Ben YYÜ 2. sınıf sinema-tv  öğrencisiyim ve içinde bulunduğumuz durumu sizlere açıklama gereği hissettim; böylece bu konuyu yazılarınızda ele alır , kötü durumumuzun bi yerlere ulaşmasında bize yardımcı olabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere 7.2 lik depremden sonra bizlere, üniversite öğrencilerine, önce bayramın sonrasına kadar hemen ardından yök başkanının incelemelerinden sonra da şubata kadar tatil verildi. Üniversitede 20 bin civarında öğrenci var, açıklamalara göre prefabrik evlerin getirtileceği söylendi.  her bir ev 4 kişilik olsa ki bu konuda şüpheliyim 5 bin kadar prefabrik ev gerekiyor…

Kki bu evler biz öğrenciler için ne kadar uygundur_ ders çalışma konusunda? her bölümün özel durumları mevcut...

Dün izlediğim bi programda 1 tırın en fazla 2 prefabrik ev taşıdığıydı.. yani 5 bin prefabrik ev için 2.500 tır seferi gerekiyor.. 

Ve bu kadar ev var mı?  var diyelim öğrencilerden çok bu evlere köylerdeki insanların ihtiyacı var(erciş) bu soğukta Van'da cadırda kalmak oldukça fantaziye kaçar!..

Ve öğrencilerin psikolojik durumu ortadadır, ailelerimiz bizi göndermek istemiyor,ölen arkadaşlarımız oldu, her gün onlarca, yüzlerce artçı deprem devam etmekte.

Dünkü 5.6 lık depremden sonra da iş oldukça vahim bir duruma ulaşmış durumda.. Eğitimimize devam etmek istiyoruz. dönem ve yıl kaybına uğramadan, en sağlıklı koşullarda! bu bizlerin en doğal hakkı..

Kimse bizim durumumuzdan bahsetmiyor… 

Ülkemizde yüzlerce üniversite var, nakil yapılamaz mı bu koşularda?  Bu durumda en mantıklı seçenektir bence.. Bilmiyorum hocam ya çok kötü durumdayız. Lütfen bu konuyu dile getirin.. Saygılarımla...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)