adscode
adscode

Depresyon Psikolojik mi Yoksa Fizyolojik Bir Rahatsızlık mı?

Bilim insanlarının son araştırması depresyon yaşayan kişilerde iltihap oranının yüksek olduğunu, iltihaplı vücutlarda da depresyon belirtileri gözlemlendiğini ortaya koydu.

Depresyon Psikolojik mi Yoksa Fizyolojik Bir Rahatsızlık mı?
Sağlık
Modern çağın en büyük rahatsızlıklarından biri olan depresyon neden kaynaklanıyor? İngiliz Guardian gazetesi depresyonun nedenlerine ilişkin bir araştırma yazısı yayımladı. Habere göre depresyonun nedeni fizyolojik rahatsızlıklar olabilir.

Kaliforniya Üniversitesi'nden George Slavich fizyolojik rahatsızlıklar ve depresyon belirtilerinin benzeştiğini, dolayısıyla aralarında bir bağ olabileceğini iddia etti.

Vücuttaki iltihap ortanının yükselmesi depresyon belirtilerini ortaya çıkarıyor. Depresyon ve bipolar bozukluk rahatsızlığı yaşanan kişilerin vücudunda da iltihap oranı artıyor. Romatizmal eklem iltihabı yaşayan insanlar, ortalamanın üzerinde oranda depresyon görülüyor.

“OBEZİTE DEPRESYONA NEDEN OLABİLİR”

Bir başka araştırmaysa obezitenin depresyona neden olabileceğini öne sürüyor. Bel çevresinde depolanan yağda büyük miktarda sitokin yani iltihabı tetikleyen protein grubu bulunuyor.

Bu araştırmanın ışığında bilim insanları iltihap ve depresyon ararsında doğrudan bir ilişki kuruyor. Ancak uzmanlar depresyonla mücadele için iltihaplanmanın tamamen devre dışı bırakılmasını da doğru bulmuyor. Zira enfeksiyonlarla mücadele için vucüt iltihaba gerek duyuyor.

NTV

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)