adscode
adscode

Ders kitaplarına hâlâ ulaşamayanlar var!

Yeni eğitim öğretim dönemi 17 Eylül’de başladı ancak okullarda ders kitaplarına hâlâ ulaşamayan öğrenciler var.

Ders kitaplarına hâlâ ulaşamayanlar var!
Eğitim

Önceki gün Kabataş Lisesi’nde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu yıl ders kitaplarının basımıyla ilgili sorunlar yaşandığını belirtti.

Ders kitaplarının parayla satıldığı dönemlerin geride kaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Çünkü biz bunu yaşadık. Ama öğrencilerimizin bunları yaşamasını istemiyoruz. Dedik ki; ‘birinci hamur kâğıttan biz kitapları hazırlayıp masaların üzerine koyacağız.’ Hatta bu sene bazıları provoke etmek istedi. Dediler ki; ‘basmıyoruz.’ Bu defa Milli EğitimBakanlığımız sağ olsun.  Seferberlik ilan etti ve yine bu yıl sıralara bu kitapları yetiştirdik” diye konuştu.

Öte yandan bazı okullarda ders kitaplarının dağıtımıyla ilgili hâlâ sıkıntılar yaşanıyor. Örneğinİstanbul, Esenler’de bulunan Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu, Şişli’de bulunan Fuat Soylu Ortaokulu, İstanbul Gaziosmanpaşa’daki  2. Mehmet Çok Programlı AnadoluLisesi gibi birçok okulda yetkililer, kitapların tamamının dağıtılamadığının bilgisini verdi.

Ayrıca birçok öğretmen, öğrenci, veli de kitapların dağıtılmaması hakkında sosyal medyada yorumlarda bulundu. İşte o yorumlardan bazıları:

- Sayın Bakan’ım ders zili çaldı çalmasına da fakat kitaplar yok. Ne zaman ulaşacak? Biri 7. diğeri 10. sınıfta iki oğlum var,  ikisinin de kitapları yok. Çocukların dersleri boş geçiyor.

- 6 sınıfta okuyan oğluma ders kitaplarının yarısı dağıtılmadı. Ne zaman geleceğine dair bir tarih de söylenmedi. Şimdilik kitap fotokopileriyle ders işlenecek.

- Sayın Bakan’ım! Keçiören’de ders kitapları okullara dağıtılmadı. Sizlere eksik, yanlış bilgi veriliyor.

- 5. sınıf sosyal bilgiler kitabı henüz okullara ulaşmadığı için EBA’dan dijital indirip akıllı tahtayla ders işlemeyi düşünüyorum. Çocuklara “Kaynak karşınızda duruyor öğretmeniniz burada endişelenmeyin” diye açıklama yapacağım.

- Bu sene kitaplarımız gelmedi. İl genelindeki ihtiyacın sadece dörtte biri karşılanmış. Kâğıt zamlarından okul kitapları da payını alacağa benziyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)