adscode
adscode

Dershane açığını kurslarla kapatıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesiyle ilgili, “Mahkemenin kararını doğru bulmuyorum, yanlış bir karar verdi” dedi.

Dershane açığını kurslarla kapatıyoruz
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) dershanelerin kapatılmasını öngören düzenlemeyi iptal etmesiyle ilgili, “Mahkemenin kararını doğru bulmuyorum, yanlış bir karar verdi” dedi. Avcı ayrıca, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili boşluğu takviye kurslarıyla kapattıklarını söyledi. Avcı, katıldığı canlı yayında kararı şöyle değerlendirdi:

“AYM yanlış bir karar vermiştir. Ben bu konuda mahkeme ile kararın siyasi olup olmadığı yönünde bir polemiğe girmeyi doğru bulmam. AYM bir kanunu iptal ettiği zaman, eski kanunu ihya etmiş olmaz. Yani kendini yasa koyucu yerine koyarak bunu yapamaz. Bu iptal kararından sonra yürürlükte olan Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda dershane ile ilgili bir tanım, mevzuat yok. Bu iptal davasını açan 124 milletvekili, Meclis açıldığında bir yasa teklifi verir. Geçirebilirlerse Meclis’ten biz de oraya yazarız. Dershane diye bir kurum ihdas edildi. Ama şu onda yok.
Avcı, dershanelerin kapatılmasıyla oluşan açığı okullardaki kurslarla kapattıklarını belirterek şunları söyledi:

Mezunlara fırsat
“Biz ikincil düzenleme, yönetmeliklerle yapacağımız düzenlemelerle zaten AYM’nin gerekçesinde belirttiği, “sen alternatiflerini biraz daha genişlet, okul dışı eğitim alma imkanlarını genişlet.”AYM zannediyorum mezunlar açısından etkilenmiş olabilir. Biz takviye kursları açtık okullarımızda. Geçen yıl 2 milyon öğrencimiz okullar takviye kursu aldı. Dershanelerin verdiklerini iddia ettikleri eğitimin ücretsizini, çok daha iyisini okullarımızda kendi öğretmenlerimiz tarafından takviye ediyoruz. Öğrenci matematikte iyi yetişemediğini düşünüyorsa, açılan matematik kursuna kaydını yaptırıyor. Hafta sonunda o takviyeyi ücretsiz olarak alıyordu. Biz bunu yapıyorduk. 
Avcı, AYM’nin kararı çerçevesinde kurs imkanlarını “mezunlara” yönelik de genişleteceklerini belirtti. Avcı mezun olan gençlere de halk eğitim merkezleri vasıtasıyla kurs imkanı sağlanacağını dile getirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)