adscode
adscode

Dershaneler de Tablete Giriyor

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler artık deneme sınavlarını tablet bilgisayarlardan çözüyor ve Türkiye’de ilk kez uygulanan algoritma sayesinde gerçek performansları değerlendirilip yorumlanıyor.

Dershaneler de Tablete Giriyor
Kurslar

Bu prototip uygulama ÖSYM’nin yapacağı sınavlara ve ara sınıflardaki derslere hazırlanan öğrenciler için geliştirildi. Uygulamada LYS sınavına hazırlanan öğrenciler için ağırlıklı olarak temel bilimler olan matematik ve geometri sınavları ile birlikte diğer derslerin sınavları yer alıyor.

Adaylar bu sistem  ile LGS ve LYS’ye yönelik hazırlanan deneme sınavlarını www.osysdershanem.com sitesine girdikten sonra tabletlerine indirerek kendilerine uygulayabilecekler. Uygulama internet sitesinin yanı sıra android tabletler için Google Play ve iPad içinse App Store‘dan da indirilebiliyor.

Uygulamada aday sınav sırasında soruları sırasıyla görebileceği gibi, diğer soruları da dilediği zaman inceleyebiliyor. Ekranda yer alan kronometre sayesinde kalan zamanını takip edebiliyor. Dilerse sınav zamanını durdurabiliyor ve sonra yeniden başlatabiliyor.

Sınavı bitiren öğrenci bu uygulamanın en önemli özelliği olan ‘sınav sonuç ve yorumu’ bölümüne geçip, sınavdaki başarısını yüzde oranı ile görerek hem matematikte hem de geometride durumunu ayrı ayrı inceleyebiliyor. Sorularda yer alan bilgilerden hareketle iç içe ve çapraz hazırlanmış bir dizi algoritma ile oluşturulan bu bölüm, adayın doğruları, yanlışları ve boş bıraktığı sorulardan yola çıkarak kendisi hakkında bilgi sahibi olması üzerine kurulu.

Hazırlanan bu algoritma sayesinde adayın yanıtları eşliğinde hangi matematik ve geometri konuları hakkında bilgi sahibi olduğu, hangi soruya doğru yanıt verebileceği ve hangi soruya kafadan atma yanıt verdiği rahatlıkla yorumlanabiliyor. Adaylar, sınav sonucunda verilen detaylı yorum ile o anki durumlarını görebiliyorlar. Böylece öğrenci uygulama tarafından kendisiiçin en faydalı olacak şekilde doğru tavsiyelerle yönlendiriliyor.

 pcnet.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)