adscode
adscode

Dershaneler Ne Olacak?... SBS‘nin Yerine Ne Gelecek?...

Kapatılması gündemde olan dershaneler önümüzdeki eğitim yılı için kayıtlara başladı. Sınavlara binlerce öğrenci başvurdu. SBS kalkıyor ama yerine gelecek BDS ilk kez mayıs ayında yapılacak.

Dershaneler Ne Olacak?...  SBS‘nin Yerine Ne Gelecek?...
Genç Blog

Uzun süreli bir tartışma dershaneler ne olacak? Kapatılacak, kapatılmayacak, zararlı yararlı, fırsat eşitliği yaratıyor, yaratmıyor, diye diye ocak ayına geldik. Dershaneler 2013-14 yılının kayıtlarını almaya başladılar. Üç büyük grubun yaptığı seviye belirleme sınavına milyonlarca öğrenci katıldı. Üstelik bu sınavlar ara sınıf öğrencileri için yapılıyor. Neyse bütün tartışmaların göbeğinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer geçtiğimiz hafta sonu Bahçeşehir Üniversitesi hükümet ve liderlik okulunun 9 yıldır yaptığı siyaset okulu programına katıldı. Konuşmalarını sonuna kadar dinledim. Bakan her konuda çok ciddi şeyler söyledi. Bakan'ı kutluyorum eğitime oldukça hakim. Bu büyük yapının organizasyonu kolay değil zira. Peki Bakan ne dedi.
'SBS'yİ kaldıracağız ama fen liseleri, özel statülü liseler, Anadolu liseleri konusunda çalışmamız sürüyor' dedi. Sonra gazetecilere bu okulların tek tip liseye dönüşeceğini yani akademik, meslek ve özel lise olarak üçü düşürüleceğini ifade etti. Sonuçta şunu kesin dile getirdi; SBS kesin kaldırılacak. Ama liselerin öğrenci kabulünde 'Yeni sistemi henüz çalışıyoruz' dedi. Bu ne demek SBS yok ama mutlaka bir seçim kriteri olacak. Peki bu nasıl olacak? Hani hatırlarsanız bundan bir ay önce 'BDS' geliyor diye yazmıştım. Hatırlatayım size, TÜBİTAK'ın organize ettiği sınavlar, işte bakanlık bu sınavları mayıstan itibaren yapacak ve bu sınavlar lise girişte bir kriter olacak.
Yİne Bakan 'Üniversite geçiş ile ilgili herhangi bir çalışmamız yoktur' dedi. Yani üniversite hazırlık dershaneleri aynen devam, bu durumda şunu size söyleyebilirim. Sayın Bakan ve hükümet yetkilileri en başta da Sayın Başbakan eğitimde fırsat eşitliği için her öğrencinin eşit şartlarda kaliteli eğitime ulaşması için bu eşitliği bozan sistemleri düzeltmeye çalışıyor. Ama sanırım Sayın Başbakan ülke çocukları için faydalı olacak sistemlere çeki düzen vermek için dershaneler üzerinden bir tartışma başlattı. Şu anda da bu süreç devam ediyor.

 


 


Yazının Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)