adscode
adscode

Dershaneler Üniversiteden Pahalı

Eğitimde haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, MEB’e kapatılması için çalışma yapılması talimatı verdiği dershaneler, yeni eğitim yılı fiyatlarıyla dudak uçuklattı.

Dershaneler Üniversiteden Pahalı
Kurslar





Star Gazetesi'nin haberine göre;
İstanbul’da dershane fiyatları 4 bin 500 TL’den 22 bin TL’ye kadar çıkıyor. Sınıf mevcudu birkaç kişiden oluşan ve üniversite kazanma garantisi veren yıllık 22 bin TL ücretli dershane ücretleri 16 bin 500 TL’den başlayan vakıf üniversitelerini solluyor.
4 yılda 88 bin TL ödeniyor
Böylece 4 yıllık lise öğrenimi boyunca LYS’ye hazırlanan bir öğrencinin dershaneye verdiği para 88 bin TL’yi buluyor. Özel eğitim veren dershane yöneticileri, “Biz öğrencinin en iyi şekilde sınava hazırlanacağı sınıflarda bu fiyatları uyguluyoruz. Sınavlar kaldığı sürece bu tür özel eğitim de talep edildikçe, bizim bu bölümlerimiz de mevcut olacak” diyor. Tüm Özel Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ise çözümün kolej dershanelerde olduğunu belirterek “Çözümü buldum ve yaptım. Dershane ile okulu bir araya getirdim. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi’nde hem lise diploması verilecek hem de üniversiteye giriş kesinleşecek dershane eğitimi var” diye konuştu.





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)