adscode
adscode

Dershanelerin dönüştürülmesi öğrencileri kütüphaneye yöneltti

Muş'ta, dershanelerin dönüştürülmesi ilk ve ortaokul ile lise öğrencilerinin halk kütüphanesine yönelmesine neden oldu.

Dershanelerin dönüştürülmesi öğrencileri kütüphaneye yöneltti
Eğitim
Günde ortalama 150 kişinin faydalandığı kütüphaneyi artık yaklaşık 700 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığının dershaneleri dönüştürme çalışmaları ilk ve ortaokul ile lise öğrencilerini halk kütüphanelerine yönlendirdi. Muş'ta günden yaklaşık 150 öğrencinin faydalandığı kütüphane dolup taşmaya başladı. Kütüphaneden faydalananların sayısının artmasının sevindirici olduğunu belirten Muş İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sadettin Yıldırım, "Kütüphanelerimiz bildiğiniz gibi bir eğitim kurumu olarak biliniyor. İki yıldan beri Türkiye Projesi kapsamında ilimizdeki kütüphanemizin ciddi anlamda tanıtımını yaptık. Özellikle genç öğrencilere yönelik, eğitim öğretimin her kademesindeki öğrenciler, gençler kütüphanemiz hakkında bilgi sahibi oldular.

Son bir yılda kütüphanemizi kullanmaktadırlar" dedi.

Muş İl Halk Kütüphanesi'nin 3 katlı binasının aktif bir şekilde kullanıldığını ifade eden Yıldırım, son bir yılda kütüphaneden faydalanıcı sayısında çok ciddi bir artışın söz konusu olduğunu kaydetti. Gelen tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarının altını çizen Yıldırım, "Kütüphanemizin 3 katını da çok aktif bir şekilde kullanıyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer etüt salonu, ders çalışma salonu. Yoğunluklu olarak şu anda üniversiteye hazırlanan gençler buradan faydalanmaktadır. Orta katta ödünç bölümümüz var. İnternet salonumuz, bir kısmı da yine çalışma salonu olarak kullanılmaktadır. Yoğun bir şekilde kütüphanemizi kullanıyorlar ve gelen gençlerin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalıyoruz. Son bir yıldır kütüphanemiz eskiye nazaran ciddi anlamda bir okuyucu artışıyla hizmetini sürdürmeye çalışıyor" diye konuştu.

"650-700 CİVARINDA OKUYUCU POTANSİYELİNE SAHİP OLDUK"

Son bir yılda halk kütüphanesini ziyaret eden kişi sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Yıldırım, "150-250 civarında günlük olarak kütüphaneyi aktif olarak kullanan okuyucumuz vardı. Geçen yıldan bu yana 650-700 civarında okuyucu potansiyeline sahip olduk, çok aktif olarak kütüphaneyi kullanıyorlar. Bu sayı gittikçe artıyor. Önümüzdeki yıl yeni kütüphanemiz de faaliyete girecek, ilimizdeki gençlerin bu kütüphaneyi çok aktif olarak kullanacaklarına ben inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Dershanelerin kapatılması çalışmasının eğitimde eşitliği getirdiğini belirten lise son sınıf öğrencisi Ayşe Işık, "YGS'ye hazırlanıyorum, dershaneler kapatıldı. Dershaneler kapatıldığı için kütüphaneler birçok kez bize yardımda bulunuyor. Buraya gelip ders çalışıyoruz, kitaplarımızı alıyoruz. Dershanelerin kapatılması herkesin eşitliğine de sebep oldu. Gitmek isteyen özel lisesine gitmek istiyor, gitmek istemeyen de zaten okullarda gerekli kurslarımız var. Ayriyeten kütüphanemizden gerekli kitapları alıp gayet güzel derslerimize çalışıyoruz" dedi.

Birçok öğrencinin 'nasıl olsa dershaneye gideceğim' diye parasına güvendiğini kaydeden lise son sınıf öğrencisi Oya İneci ise, "Dershanelerin kapatılması bizim açımızdan çok iyi oldu. Doğu bölgesinde birçok ailenin çocuğunu dershaneye gönderme imkanı olmuyordu. Bu yüzden eşitsizlik oluyordu, kimi üniversiteye yerleşiyordu, kimisi yerleşemiyordu. Şimdilerde dershaneler kapatıldı bizde kütüphanelerden yararlanıyoruz. Kütüphanelere gelip kendi öz kitaplarımızla çalışıyoruz, bu şekilde de herkes eşit oluyor, herkes kendine göre çalışma imkanı kazanıyor. Geçen senelerde dershane olduğu zaman ben, okul dersine çalışmayayım da ne de olsa babam beni dershaneye gönderecek paramız var. Herkes parasına güveniyordu. Dershaneler kapatıldığında okullarda mecburen okul derslerine çalışmak zorundayız, herkes eşit oldu" şeklinde konuştu.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)